Sis Nacions
Esports 23/02/2013

Anglaterra venç a França (23-13) a “Le Crunch” i té el títol a tocar

Els anglesos guanyen el gran clàssic europeu i fan un pas de gegant de cara a la conquesta del títol. De les seleccions restants, només Gal·les té opcions de prendre la corona als anglesos

Ferran Vital
2 min
Dos defenses francesos intenten aturar l'anglès Vunipola

BarcelonaAl mític estadi de Twickenham es veien les cares les seleccions d'Anglaterra (que actuava com local) i França, en l'edició anual del "Le Crunch", el clàssic entre els dos gegants del rugbi europeu. El "XV de la Rosa" arribava al partit eufòric, després de guanyar els seus dos primers partits del Torneig, mentre que els gals arribaven en un moment crític, després d'haver signat el pitjor inici del Sis Nacions de la història, amb certes urgències històriques que resoldre contra l'etern rival.

Els primers en anotar han estat els locals, gràcies a un cop d'assaig molt matiner transformat per Owen Farrell, immediatament contestat per un cop de càstig a favor dels gals, transformat pel mig de melé francès, Morgan Parra. Els anglesos dominaven el seu rival pressionant dins del seu propi camp, aplicant el tradicional "pick and go" -el tradicional joc de davanters patentat per la selecció anglesa- i ofegant la línia de creació gala. Els anglesos anotaven de nou gràcies a un cop de càstig transformat per Owen Farrell, que tornava a avançar l'equip local. Però gràcies al seu domini de la possessió de l'oval França ha anotat un assaig gràcies a una gran acció individual de Fofana, que el xutador Morgan Parra ha convertit entre pals, posant als francesos per davant al marcador per primer -i únic- cop en el partit, amb un parcial de 6 a 10. A les acaballes del primer temps els homes del "XV de la Rosa" han reaccionat mitjançant un cop de càstig anotat per Owen Farrell, que deixava els anglesos un punt per sota al fil del descans (9a 10).

El segon temps ha començat amb una França envalentida que ha buscat en tot moment al seu rival, fins i tot amb alguns tocs de genialitat. Les imprecisions i errades al joc a la mà eren presents a tots dos equips, però ha estat Anglaterra la que ha anotat primer gràcies a un cop de càstig anotat per Farrell, seguit d'un assaig molt afortunat anotat per Manu Tuilagi, deixant el marcador en un 17 a 10 a favor dels locals que ha minvat la moral dels jugadors francesos, fins aleshores dominadors del joc. Els francesos s'han acovardit i han errat molt en les fases dinàmiques del partit, cosa que han aprofitat els locals -mitjançant el peu de Toby Flood, que ha entrat en substitució de Farrell- anotant dos cops de càstig que deixaven el marcador en un 23 a 13, resultat amb el que s'ha arribat al final del partit.

stats