Sis nacions
Esports 23/02/2013

Gal·les s'imposa a una Itàlia voluntariosa (9-26)

Els vigents campions del Sis Nacions completen un segon temps d'exhibició i aniquilen una Itàlia que s'ha acabat ensorrant

Ferran Vital
L'italià Gonzalo Canale no pot frenar la carrera del gal·lès Alex Cuthbert

BarcelonaLa pluja rebia els equips d'Itàlia i Gal·les a l'Estadi Olímpic de Roma. Els dos equips arribaven a la cita empatats a la classificació, amb una victòria i una derrota cadascun, per bé que els actuals campions gal·lesos sortien amb l'obligació de guanyar el partit per optar a la victòria final al Torneig de les Sis Nacions, mentre que els italians sortien amb la calma d'haver fet ja els seus deures amb la victòria sobre França de fa unes setmanes, que allunyaven la cullera de fusta del país transalpí.

Els primers en anotar han estat els gal·lesos, gràcies a un cop de càstig transformat entre pals pel darrer Leigh Halfpenny, al minut set de partit. Els italians intentaven prendre el control del partit gràcies a la seva poderosa davantera, més potent que no pas la gal·lesa, conscients de la inferioritat del seu equip a la zona de creació i finalització del joc. Fruit d'aquest control de l'oval ha arribat un cop de càstig a favor de l'azzurra, transformat per l'italo-australià Kristopher Burton, que empatava el partit a tres punts. Però el plantejament tàctic italià, basat en la pressió intensa i el predomini del joc estàtic en fases tancades generava alguns cops de càstig en contra que els actuals campions aprofitaven per avançar metres o passar l'oval entre pals, com feia de nou Leigh Halfpenny en dues ocasions més posant de nou el marcador a favor dels visitants. La pluja persistent que queia sobre Roma dificultava molt la rapidesa i el joc a la mà, ja que l'oval es tornava molt difícil de controlar en velocitat. A deu minuts pel descans, els italians escurçaven distàncies gràcies a un cop de càstig transformat per Burton, que deixava el marcador en un parcial de 6 a 9, resultat amb el que s'ha arribat al descans.

A la segona meitat ha arribat el gran vendaval ofensiu de Gal·les, que ha anul·lat als italians i els ha infligit un càstig sense paliatius. Jonathan Davies i Alex Cuthberth han perforat la defensa italiana per anotar dos assajos, que han estat transformats per Halfpenny, que a més a més ha anotat un altre cop de càstig per deixar un clar 9 a 26 al macador.