FUTBOL
Esports 01/01/2013

Messi, designat millor golejador mundial del 2012 per la Federació Internacional d'Història i Estadística

Es computen els gols marcats amb la selecció absoluta, Jocs Olímpics i partits continentals i intercontinentals de clubs

Efe
1 min
Leo Messi en una entrenament amb la selecció argentina / MARCOS BRINDICCI / REUTERS

BarcelonaL'argentí Lionel Messi ha estat designat millor golejador mundial del 2012 per la Federació Internacional d'Història i Estadística (IFFHS), que premia el futbolista que més gols ha marcat entre l'1 de gener i el 31 de desembre, en partits de selecció absoluta, en uns Jocs Olímpics i en les trobades continentals i intercontinentals de club. Messi, que ja en va ser guanyador el 2011, ha revalidat el reconeixement amb els seus 25 gols (12 amb la selecció argentina i 13 en partits internacionals de club), que iguala el rècord establert el 1909 per l'anglès Vivian John Woodward, exjugador del Tottenham i Chelsea, que va fer 25 en 10 partits amb la selecció absoluta.

El brasiler Neymar va rendibilitzar la seva presència en els Jocs Olímpics de Londres 2012, on va anotar tres gols, tot i que hauria acabat segon en la classificació, ja que va aconseguir més gols en partits amb la selecció absoluta que Cristiano Ronaldo. El portuguès, per la seva banda va aconseguir, com Messi, la màxima xifra de gols internacionals de club, mentre que el colombià Radamel Falcao, cinquè, va comptar amb el desavantatge de no ser alineat per l'Atlètic de Madrid a la Lliga Europa en els últims tres mesos de l'any.

Amb 25 anys, Lionel Messi és el primer jugador del segle XXI que ha fet doblet, com a millor golejador mundial i el millor golejador mundial de Primera Divisió en un mateix any. El primer d'aconseguir-ho va ser l'anglès Stephen Bloomer (1896). El conegut jugador del Derby County va repetir doblet el 1897 i el 1901.

stats