APUNTS EN CALENT
Esports 06/01/2021

Messi no només pica l'ullet a Pedri

i
Xavi Hernández Navarro
2 min
Messi no només cluca l'ull a Pedri

BarcelonaAbraçades que enamoren. Pedri, Messi, Messi, Pedri. Les bones notícies que pugui deixar el Barça aquest primer tram del 2021 dependran en gran part d'aquesta societat emergent. Que hi ha química entre l'argentí i el canari es nota amb la pilota en joc i després de cada petit èxit que aconsegueixen. S'ensumen, s'entenen i comencen a abraçar-se com Messi s'abraçava a Suárez o a Alves. Llàstima que Ansu Fati, ara lesionat, no pugui participar de la festa. Però encara serà més trist si el 10 deixa el club després de patrocinar la irrupció de l'hispanoguineà i de Pedri. Hi ha futur per als tres.

Dembele

Fins quan durarà aquest Dembélé? Messi va fer el seu vuitè gol a la Lliga gràcies a una assistència trepitjada de Pedri similar a la que li va donar a Valladolid. I el novè a passada de Griezmann, que va anar de menys a més. Però amb quin jugador va connectar l'argentí més vegades a San Mamés? Amb Dembélé. L'extrem francès ha tornat viu de la lesió, amb ganes de reivindicar-se. Contra l'Eibar va fer un bon gol, a Osca va ser protagonista i a Bilbao va tornar a aplicar el seu talent en sentit col·lectiu. Si Messi li passa pilotes és perquè comença a veure que no és mala idea. A veure quant dura.

Cap retret. Al novè partit, Koeman va deixar Braithwaite a la graderia. El seu partit a Osca, on va intervenir molt poc, el va portat a la suplència en benefici de Griezmann a San Mamés. Riqui Puig a part, l'entrenador neerlandès sol ser meritocràtic a l'hora de prendre decisions. I si Braithwaite s'ha mantingut a l'onze durant tants partits és perquè s'ho ha merescut més enllà de les seves limitacions. Però això no treu el que ja se sap: que el danès no té nivell per ser titular al Barça. Cap retret per a ell, sinó per als que no han rendit com s'esperava.

La targeta groga més absurda. Del Cerro Grande va amonestar Lenglet per ficar una pilota al terreny de joc quan ja n'hi havia una. L'àrbitre va interpretar que el central volia aturar el partit per perdre temps i el va castigar amb una groga que l'apartarà del matx d'aquest dissabte a Granada, on el Barça va perdre l'any passat. La jugada no s'entén de cap manera. Si Lenglet va cometre la infracció involuntàriament, convindria que es llegís el reglament. I si la va fer a consciència, que algú li recordi que l'equip va curtíssim de defenses.

stats