Futbol
Esports Messi 24/03/2023

L'Argentina embogeix amb el retorn de Messi, que marca el gol 800 de la seva carrera

El capità de l''albiceleste' es retroba amb l'afició del seu país amb una victòria per 2-0 en l'amistós contra Panamà

ARA
2 min
L'argentí Lionel Messi celebra el seu segon gol, davant de Panamà,amb Rodrigo De Paul

BarcelonaDes que Leo Messi va aixecar la Copa del Món fins al següent partit de la selecció argentina han passat tres mesos. Massa poc perquè els aficionats albicelestes s’hagin oblidat dels seus ídols. Tot al contrari. L’expectació per tornar a veure’ls jugar contra Panamà ha estat majúscula i l’estadi Monumental de Buenos Aires ha quedat petit: les 83.000 localitats es van exhaurir en una hora i mitja. La selecció argentina no ha decebut els seus seguidors i els ha regalat una victòria per 2 a 0 amb gol de Messi inclòs, el número 800 de la seva carrera i el 99 com a internacional.

Es donava per fet que hi hauria molt d'interès per aconseguir una entrada i es van acabar rebent fins a 1,6 milions de peticions per localitats que anaven dels 30 als 250 euros. La demanda va comportar que, de seguida, sortissin els revenedors, cosa que suposava un repte organitzatiu afegit per al partit. De fet, la policia va tenir constància que estaven circulant entrades falses i per això va organitzar tres nivells de seguretat per accedir a l'estadi de River Plate.

Messi va arribar a l’Argentina amb un avió privat i enmig de fortes mesures de seguretat en un país on el futbol va permetre que la gent pogués oblidar-se, encara que fos unes poques setmanes, de la greu crisi econòmica i social que està patint. El davanter, exblaugrana i ara al PSG, ha estat el centre de totes les mirades i l’home més aclamat del partit.

L'Argentina va poder coronar el nombre rodó de gols per al seu capità i va transformar-se en el primer campió mundial del segle que aconsegueix estrenar el seu títol amb una victòria. Els gols de Thiago Almada, al minut 77, i el de Messi, de falta al 87, van servir per imposar-se a Panamà, que va disputar el partit sense les seves principals figures. El matx, amb tot, es va convertir en una nova celebració de la Copa del Món de l'albiceleste.

Un altre partit contra Curaçao

Aquesta matinada, hora catalana, s’han tornat a repetir les imatges del desembre a Buenos Aires amb riuades d’aficionats al carrer, pendents del partit de la seva selecció. Dos dies després de la victòria davant de França a la final en aquell partit esbojarrat que es va resoldre a la tanda de penals, l’expedició recorria els carrers de Buenos Aires, però quedava encallada a l’avinguda 9 de Julio per l’aglomeració de gent. Al final, els jugadors i el cos tècnic van haver de ser-ne evacuats amb helicòpter.

La selecció albiceleste disputarà un segon amistós en aquesta aturada de seleccions i de nou ho farà amb un èxit de convocatòria majúscul. La federació (AFA) informava aquest dijous que les entrades per al segon partit, que es disputa a Santiago del Estero contra Curaçao, es van exhaurir en tan sols una hora. N'hi havia 43.000 amb preus que oscil·laven entre els 40 i 230 euros. A la web Deportick, l'encarregada de vendre-les, ja només s'hi pot llegir un missatge: "Agotado".

ARA
stats