Futbol

L'espina que continua clavada en Leo Messi

L'argentí celebrarà el seu 35è aniversari lluny del Barça, motivat pel Mundial, però amb el desfici de no haver-se acomiadat de l'afició blaugrana

3 min
Leo Messi durant el partit de l’eliminatòria de Champions contra el Reial Madrid.

BarcelonaLeo Messi ha viscut una temporada estranya en el seu primer curs al PSG. Va marxar a contracor del Barça, decebut amb el president Joan Laporta per no aconseguir el que totes dues parts volien: ampliar el seu vincle com a blaugrana. L'argentí va passar d'acomiadar-se entre llàgrimes el 8 d'agost a l'Auditori 1899 del Camp Nou a recalar pocs dies després al club parisenc, envoltat per companys de la selecció del seu país i, també, del seu amic Neymar. La temporada de Messi a París no ha sigut com ell voldria: el canvi d'aires després de tota una carrera al Barça, les lesions i també el coronavirus van dificultar que assolís el seu nivell físic òptim i pogués gaudir damunt la gespa. L'eliminació prematura de la Lliga de Campions als vuitens de final contra el Reial Madrid també va ser un cop dur de pair. I, malgrat que no va fer grans exhibicions públiques d'alegria durant la celebració del títol de la lliga francesa amb el PSG, l'argentí valora haver sumat un trofeu més a les seves vitrines.

Messi va recuperar definitivament el somriure al final de la temporada, aixecant un nou títol amb l'Argentina després de derrotar amb contundència (0-3) Itàlia en el duel que enfrontava la selecció campiona de Sud-amèrica amb la vigent campiona d'Europa. Tot i els problemes per trobar un punt òptim a principi de curs, l'excapità blaugrana va arribar en forma al final de la temporada. Contra la selecció transalpina va ser decisiu, tot i no marcar, però pocs dies després, en un amistós contra Estònia, el capità de l'albiceleste va fer els cinc gols de la golejada del seu país (5-0).

"Físicament es troba molt bé. El Mundial (que se celebrarà entre novembre i desembre a Qatar) és una gran motivació per a ell. Els canvis al PSG (s'ha fet fora tant l'entrenador, Mauricio Pochettino, com el director esportiu, Leonardo) també l'il·lusionen. Vol arribar bé al Mundial", expliquen a l'ARA des del seu entorn. "Té un any més de contracte amb el PSG i decidirà el seu futur després del Mundial, no abans". L'edat encara no li pesa, a l'argentí, que compleix 35 anys aquest divendres. Serà el seu primer aniversari lluny del Barça en pràcticament dues dècades.

L'homenatge al Barça, molt fred

Messi ja s'ha refet del seu adeu dolorós al Barça, que va arribar just després d'un any en què s'havia hagut de quedar a la força al club. Quan va voler continuar, però, això va quedar truncat. El que pesa encara en l'excapità blaugrana és no haver-se pogut acomiadar de l'afició blaugrana que durant tants anys s'havia entregat a les seves exhibicions de futbol. "Messi té aquesta espina clavada. No haver tingut un comiat amb l'afició, amb la gent". La setmana passada, durant la celebració de l'assemblea extraordinària en què es va aconseguir l'aval dels socis compromissaris per activar "les palanques econòmiques", Joan Laporta va referir-s'hi després que s'hi pronunciés al respecte l'expresident Joan Gaspar. "Això de Messi m'entristeix des que va passar. En el seu moment les circumstàncies ens van dur a fer el que vam fer, però això no pot espatllar el reconeixement que li devem. Espero que tard o d'hora, tant de bo més aviat que tard, li puguem fer un homenatge a un jugador que ens ha donat tants anys de glòria".

Consultats per l'ARA, tant des de l'entorn del futbolista com des del Barça admeten que encara no hi ha hagut cap comunicació oficial i que no s'ha avançat ni el format de comiat al Camp Nou ni cap data en concret. Tal com amb la junta, la relació del vestidor amb l'argentí també s'ha refredat, tot i que conserva una gran amistat amb capitans com Sergio Busquets i Jordi Alba. De fet, a Messi li agradaria tornar al Barça en un futur i fer-hi tasques relacionades amb la direcció esportiva o la secretaria tècnica. Posicions que el sedueixen més que la d'entrenador.

Sense deutes amb Messi

Pel que fa a qüestions econòmiques, el Barça no té cap endarreriment econòmic amb el seu excapità. Només queda pendent el diferiment durant tres anys del salari fix que Carles Tusquets, com a president de la junta gestora, va pactar a finals del 2020 amb el gruix del vestidor. Segons ha pogut saber l'ARA, els altres conceptes inclosos en el final del darrer contracte de l'argentí amb el Barça ja estan abonats. Aquest 24 de juny, Messi bufarà 35 espelmes lluny d'un Camp Nou que encara no ha pogut acomiadar la seva llegenda més contemporània.

stats