Sanció

Leo Messi, suspès de sou i feina durant dues setmanes pel PSG

Els aficionats de l'equip francès han insultat l'argentí a l'entrada de els oficines del club amb crits de "Messi, fill de puta"

ARA
2 min
Leo Messi, jugador del PSG

BarcelonaEl PSG ha suspès Leo Messi durant quinze dies amb efecte immediat. Segons informen els mitjans francesos L'Équipe i RMC, l'astre argentí, a qui el Barça vol recuperar, no podrà jugar, entrenar-se amb l'equip ni cobrar la part proporcional del sou durant dues setmanes. La dràstica decisió del club, que és propietat d'un fons sobirà d'inversió de Qatar, s'ha produït després que el jugador viatgés dos dies a l'Aràbia Saudita, juntament amb la seva família, per motius comercials sense notificar-ho als seus responsables.

Messi ha respectat la sanció del seu propi club i aquest dimecres no s'ha presentat a l'entrenament de l'equip parisenc al Camp des Loges. Però l'animadversió d'una bona part dels aficionats del PSG cap al jugador argentí sembla irresoluble i avui s'ha viscut un nou episodi greu. Desenes de seguidors han cridat "Messi, fill de puta" de forma reiterada a l'entrada de les oficines del club.

La baixa temporal de Messi arriba en un moment crític per a l'equip francès. El PSG va caure el passat cap de setmana a casa contra el Lorient (1-3), i ha vist reduït el seu avantatge a la Ligue 1 davant de l'Olympique de Marsella. Els parisencs tenen cinc punts de marge quan encara en queden quinze per disputar-se. Messi, per tant, es perdrà dos partits clau en la lluita pel títol, contra el Troyes i l'Ajaccio. Des de l'entorn de l'argentí sostenen que no tenen constància oficial del càstig del PSG i manifesten certa sorpresa, ja que el futbolista i la seva família van volar a l'Aràbia Saudita coincidint amb els dies lliures de tot l'equip.

Rivals estratègics

Leo Messi és ambaixador turístic de l'Aràbia Saudita en virtut d'un acord firmat recentment amb el país. La sanció és una mostra més del clima d'hostilitat que regna entre l'Aràbia Saudita i Qatar des de fa anys. Els dos països pugnen per tenir l'hegemonia de la zona. Un dels últims episodis més tensos es va produir quan el 2017 Qatar va patir el bloqueig econòmica de diversos països veïns sota el lideratge de l'Aràbia Saudita. Aquell any Riad es va alinear amb Egipte, els Emirats Àrabs, Bahrain i el Iemen, que van anunciar també la suspensió de les seves relacions diplomàtiques amb Qatar pel suposat "suport al terrorisme" d'aquest país. L'acusaven de finançar grups com Al-Qaida, l'Estat Islàmic o els Germans Musulmans. Tampoc en l'àmbit esportiu l'Aràbia Saudita i Qatar tenen una bona relació: a l'ARA explicàvem fa pocs mesos que els dos països competeixen per comprar l'esport mundial

L'última adquisició mediàtica dels saudites va ser Cristiano Ronaldo, que va fitxar per l'Al-Nassr després del Mundial de Qatar a canvi d'una xifra milionària. El rival d'aquest club a la gespa és l'Al-Hilal, que pretén ara el fitxatge de Messi, que acaba contracte amb el PSG aquest 30 de juny i res indica que vagi a renovar-lo. Les altres opcions que el de Rosario té a sobre la taula passen per la MLS i el somni, per ara complicat, de retornar al Barça.

stats