Natació
Esports 10/08/2013

Mireia Belmonte fa història i és la primera dona que baixa dels 8 minuts als 800 m lliures

La nedadora de Badalona s'ha proclamat campiona del món en piscina curta a Berlín, amb un temps de 7:59.34

Natalia Arroyo
1 min
Mireia Belmonte, eufòrica després de veure el crono en la final dels 800 m lliures

BarcelonaMireia Belmonte ha fet història a la Copa del Món de natació en piscina curta a Berlín, després de proclamar-se campiona en els 800 m lliures amb rècord mundial. La badalonina ha volat a la Schwimm-und Sprunghalle de l'Europa-Sportpark de Berlín i s'ha convertit en la primera dona que baixa dels 8 minuts en aquesta distància, amb un temps de 7:59.34.

Belmonte ha dominat la prova des del començament i ja anava primera al pas pels primers 50 metres. La neozelandesa Lauren Boyle, que havia fet el millor registre del campionat fa tot just uns dies a Eindhoven (8:01.22), ha intentat seguir-li el ritme i ha passat algunes dècimes més ràpida que la catalana en els següents 200 metres. Però a mitja cursa, Belmonte, que ha anat menjant-se metres amb un ritme constant de 30 segons cada 50 m, ha tornat a accelerar per situar-se al capdavant. Boyle no l'ha pogut seguir i ha acabat segona, a tres segons de Belmonte (8:02.53). La danesa Lotte Friis ha sigut tercera, molt lluny de l'or i la plata (8:12.14).

L'anterior rècord el tenia la francesa Camille Muffat (8:01.06), aconseguit al mes de novembre passat. La competició de Berlín és tot just la segona del calendari internacional de la FINA.

stats