El missatge de Koeman per oblidar els pecats de la final de la Supercopa: "Hem de tenir fam d'atacar"

El tècnic afirma que no necessita que Laporta el ratifiqui públicament, però admet que en un club com el Barça "s'han de guanyar títols"

3 min
El tècnic del Barça, Ronald Koeman, durant el partit d’ahir.

Ronald Koeman i Marc-André ter Stegen han sigut els portaveus del Barça abans de la final de Copa d'aquest dissabte (21.30 h, Telecinco). Un triomf contra l'Athletic Club pot suposar el primer títol de la temporada per al conjunt blaugrana i per al tècnic neerlandès des que s'asseu a la banqueta del Camp Nou. "És important per al club poder guanyar un títol important aquesta temporada, és una cosa bonica. No penso en si en aquest partit m'estic jugant el meu futur, penso en el millor per a l'equip. Des de la Supercopa, malgrat la derrota contra el Madrid a la Lliga, portàvem una ratxa molt bona", ha dit l'entrenador holandès.

El tècnic blaugrana també ha afirmat que "no necessita" una ratificació pública de Joan Laporta respecte a la seva continuïtat i que és conscient del que suposa guanyar títols: "He parlat amb ell i m'ha demostrat la seva confiança. Sé en quin club estic i que s'han de guanyar coses, malgrat les circumstàncies que hem viscut aquest any. Sé què passa si guanyem la final i què passa si la perdem. Sé quina és la feina d'entrenador i la pressió que això suposa. Que després d'una ratxa de dinou partits de Lliga sense perdre et preguntin per la teva continuïtat ho demostra".

Piqué, disponible

Koeman, que ha assegurat que Piqué està disponible –"s'ha entrenat bé els últims dies i pot jugar la final"–, ha valorat el fet de tenir un títol a tocar i del fet d'haver-se d'enfrontar per quart cop a l'Ahtletic Club aquest curs ha afirmat: "Hem patit molt per estar en aquesta final. Ara hem de disfrutar. Quan els hem guanyat, ha sigut per resultats justets. Hem d'estar bé amb pilota i, sobretot, sense. Crec que els últims partits no hem estat bé, especialment, sense la pilota. Quan perdem la pilota hem d'estar més ben col·locats. Nosaltres som un equip amb gana per atacar, això que quedi clar, però com juguem amb molts jugadors avançats hem d'estar molt atents quan perdem la pilota".

En aquest sentit, l'entrenador blaugrana no ha volgut entrar a valorar si millorar en la concentració defensiva passarà per canviar l'esquema o mantenir els tres centrals. "El sistema no és el més important. El que necessitem és tenir energia i que els nostres jugadors importants destaquin", s'ha limitat a dir, sense donar pistes al rival.

Ter Stegen: "Tenim molt clar el que hem de fer: anem tots a l'una"

"Esperem que no ens passi el mateix que a l'última final a la Supercopa. Crec que vam ser millors, però es notava que estaven cansats, perquè vam haver de jugar una pròrroga ja a les semifinals. Serà un partit difícil però estarem preparats, hem après del que va passar", ha afirmat, per la seva banda, Ter Stegen. "Ens fa molta il·lusió guanyar una final i, si guanyem, ens quedarem amb molt bones sensacions. Si perdem, tot el contrari. Però no ho hem de barrejar amb la Lliga. Aquesta final és de Copa i la Lliga és una altra competició. Si guanyem ens ajudarà a afrontar el que queda de temporada, però ara estem centrats només en aquesta final. Tots tenim molt clar el que hem de fer i anem tots a l'una", ha afegit el porter alemany.

Ter Stegen el dia que el Barça es va classificar per a la final de Copa.

"Hem lluitat molt per estar en aquesta final, ens hi hem esforçat. Ara hem de fer la nostra feina. Abans de l'aturada de seleccions estàvem fent molt bé les coses i l'aturada va suposar una interrupció en el treball que fem amb el club. L'objectiu és portar el títol a Barcelona, però sabem que haurem de fer un partit molt complet. Tenia moltes ganes de tornar a disputar una final de Copa", ha continuat Ter Stegen. "No dono gaire importància al braçalet de capità. No perquè no ho respecti, sinó perquè penso que som tots els jugadors que fa més anys que som aquí que hem d'ajudar els joves".

stats