MOTO3
Esports 27/10/2013

Àlex Márquez aconsegueix el primer triomf de la seva carrera al Japó

Lluís Salom i Álex Rins cauen i el títol de Moto3 se'l jugaran Salom, Maverick Viñales (que aquest diumenge ha estat segon) i Rins a València

Nuria García
2 min
Àlex Márquez ha aconseguit el seu primer triomf al GP del Japó

BarcelonaFeia curses que pujava al podi, però el triomf se li resistia. Àlex Márquez esperava que tard o d'hora pujaria al capdamunt del podi a celebrar un triomf. Però tot i que en alguna de les anteriors curses havia liderat el Gran Premi durant algunes voltes, no havia arribat mai a creuar la línia de meta en la primera posició.

Aquest diumenge, a Motegi, ho ha aconseguit. El petit dels Márquez ha rodat sempre en el grup capdavanter i al final, en l'última volta, ha superat Maverick Viñales per aconseguir el primer triomf de la seva carrera. Segon ha acabat el pilot de Roses i tercer, Jonas Folger.

La cursa japonesa començava amb un ensurt. Durant les primeres voltes, Isaac Viñales queia i arrossegava Lluís Salom, el líder del Mundial, a terra. El mallorquí ha pogut tornar a pista, però s'ha reincorporat últim. Salom volia remuntar com fos i, tot i que tenia problemes amb la maneta de l'embragatge, aconseguia rodar més ràpid que el grup capdavanter just abans de tornar a caure. El mallorquí ha intentat salvar la caiguda, però no ha pogut i aquest cop ja no ha pogut tornar a la pista.

Amb Salom fora, Álex Rins sabia que havia de fer la cursa amb el cap. El barceloní s'ha situat darrere de Maverick Viñales i del seu company d'equip, Àlex Márquez. Però a quatre voltes per al final, Rins també ha caigut. Ha tornat i malgrat que ha acabat la cursa no ha sumat cap punt.

El triomf d'Àlex Márquez ha fet que Salom continuï sent el líder de la categoria petita amb dos punts d'avantatge sobre Maverick Viñales i cinc sobre Álex Rins. Així, doncs, aquests tres pilots es jugaran el títol a València. Qui guanyi a Xest serà campió del món.

stats