MOTOCICLISME
Esports 10/11/2013

Marc Márquez, campió del món de MotoGP

El pilot de Cervera acaba tercer l'última cursa de la temporada i fa història després de convertir-se en el pilot més jove que guanya la categoria reina del Mundial. Triomf per a Lorenzo, seguit de Dani Pedrosa

Nuria García
2 min

XestMarc Márquez ja és campió del món de MotoGP. El de Cervera s'ha convertit en el pilot més jove de tota la història que ho ha aconseguit amb tan sols 20 anys, 8 mesos i 22 dies, superant el rècord de Freddie Spencer. I això en l'any del seu debut a la categoria reina, una fita que només havien aconseguit dos pilots en tota la història: l'italià Umberto Masetti l'any 50 i el nord-americà Kenny Roberts l'any 78. L'any històric de Márquez s'ha tancat en una cursa de taquicàrdia que ha tingut de tot: avançaments al límit i emoció fins al final.

Lorenzo s'ha situat primer a la sortida, seguit de Pedrosa i de Márquez. El triplet capdavanter ha començat la cursa seguit de dos pilots més: Álvaro Bautista i Valentino Rossi. En un revolt, Pedrosa ha superat Lorenzo però el mallorquí, que sabia que havia de guanyar la cursa i esperar el miracle, li ha tornat la jugada al de Castellar una volta més tard. Els dos han començat a 'jugar' a la pista, avançant-se una vegada i una altra mentre Márquez, al darrere, era un espectador de luxe.

Però Lorenzo ha anat tan al límit que en un dels revolts, quan ha intentat avançar Pedrosa per l'interior, ha fet xocar la seva Yamaha amb l'Honda de Pedrosa. El mallorquí ha marxat llarg i ha fet fora de la pista al de Castellar, que s'ha reincorporat a la cinquena posició. Direcció de Cursa ha decidit que després de la cursa investigarà la maniobra del mallorquí sobre Pedrosa.

Sense Lorenzo i Pedrosa seguint la traçada bona, Márquez ha trobat la pista lliure per situar-se primer. Però com que sabia que no necessitava guanyar, quan Lorenzo li ha ensenyat la roda a la volta 10, ell no s'hi ha oposat.

El ritme de Lorenzo era molt alt i el de Cervera ha decidit fer la seva cursa. Acabant segon era campió. Mentrestant, al darrere, Pedrosa anava retallant diferències i es situava tercer. El ritme del de Castellar del Vallès era molt més alt que el de Márquez, que finalment l'ha deixat passar -fins i tot li ha fet un gest amb la mà. No era la seva guerra, ell només necessitava acabar entre els quatre primers per ser campió del món i acabant tercer ja tenia el títol al sarró. Un títol històric per a Márquez, que ha tancat d'una manera espectacular un any que trigarà a oblidar.

stats