MOTOCICLISME
Esports 01/03/2011

El circuit de Motorland d'Alcanyís acollirà el Mundial de MotoGP fins al 2016

El circuit figurarà en el calendari fins al 2016, en virtut de l'acord que han signat el govern d'Aragó i Dorna Sport, l'empresa que gestiona el Mundial de motociclisme

Redacció
2 min

TerolEl circuit de velocitat Motorland d'Alcanyís (Terol) figurarà en el calendari del Campionat del Món de MotoGP fins al 2016, en virtut de l'acord que han signat a la seu del govern d'Aragó Motorland i Dorna Sport, l'empresa que gestiona el Mundial de motociclisme.

Després que el circuit acollís per primera vegada el Gran Premi d'Aragó el setembre de 2010 i de l'acord perquè aquest any torni a organitzar-lo, el govern aragonès i Dorna Sport han ampliat el conveni perquè sigui circuit titular almenys fins al 2016.

Així ho ha afirmat el conseller delegat de Dorna Sport, Carmelo Ezpeleta, que ha assegurat que la proposta per defensar la continuïtat del circuit com a titular del MotoGP ha estat "molt fàcil". Per a Ezpeleta, es tracta d'una "magnífica notícia" perquè és un gran circuit en el qual "s'han fet les coses bé", com evidencia que l'any passat obtingués el títol de Millor Gran Premi de l'Any.

Ha reconegut que va quedar impressionat el 2008 quan Motorland era un projecte, però la bona organització de 2010 ha fet possible que sigui titular "com a mínim fins a l'any 2016", una "magnífica notícia" perquè "ens agrada anar a llocs on el que fem és ben rebut ", ha afegit.

Per la seva banda, el vicepresident del govern d'Aragó, José Ángel Biel, ha insistit que és una de les notícies més importants que es poden donar avui a la comunitat, que ha estat possible perquè Motorland és un "magnífic circuit" que compta amb uns bons gestors.

El vicepresident ha comentat que el circuit té coberts 270 dies aquest any, amb el Gran Premi de MotoGP al setembre, el del Campionat del Món FIM de Superbikes al juny o el World Series By Renault, entre d'altres proves.

Ha comentat, a més, que no s'ha sentit dolgut per l'opinió del president de la Reial Federació Espanyola d'Automobilisme (RFEA), Carlos Gracia, que diu que el circuit està lluny de la Fórmula 1, cosa que el govern d'Aragó no s'ha plantejat encara.

Ha considerat, però, que després de diversos anys d'organitzar la MotoGP "les coses s'han d'imposar" i "un dia o altre hi haurà Fórmula 1 a Alcanyís" i, encara que ha insistit que no cal donar importància a aquestes declaracions, ha demanat als que opinen així que siguin "una mica més positius", més si són d'Aragó.

La primera prova del Mundial de MotoGP que va albergar el circuit d'Alcanyís, el Gran Premi d'Aragó, es va celebrar el 19 de setembre de l'any passat, en substitució del Gran Premi d'Hongria. Va tenir com a guanyadors els pilots Casey Stoner, d'Austràlia, Andrea Iannone, d'Itàlia, i l'espanyol Pol Espargaró.

stats