Moto3
Esports 15/09/2013

Álex Rins guanya a Misano i posa emoció al Mundial de Moto3

El pilot barceloní ha derrotat Maverick Viñales a l'última volta, mentre que Àlex Márquez ha completat el podi. Lluís Salom, el líder, només ha pogut ser quart

Martí Molina
1 min
Álex Rins, guanyador del Gran Premi de San Marino

BarcelonaÁlex Rins ha guanyat la cursa de Moto3 del Gran Premi de San Marino de Motociclisme i ha tornat a posar emoció al Mundial de la categoria petita. El pilot barceloní ha superat Maverick Viñales en la darrera volta de carrera, en un final ajustat i emocionant amb avançaments entre tots dos pilots. El podi l'ha completat Àlex Márquez. mentre que Lluís Salom, líder, tan sols ha pogut ser quart.

Ha estat una cursa moguda al principi, amb un interval sense novetats i un final explosiu. Jonas Folger, que tenia la 'pole', ha fet una bona sortida i ha encapçalat la prova en els primers girs. El seu ritme només l'han pogut seguir Maverick Viñales i Álex Rins, que s'han distanciat del gran grup. Tanmateix, Folger ha caigut a falta de 20 voltes i ha dit adéu a les opcions de victòria després d'un cap de setmana molt bo.

Viñales i Rins han quedat sols al capdavant i ells s'han disputat la victòria. Àlex Márquez, que s'ha distanciat del segon grup, ha intentat caçar-los, però li ha estat impossible. A falta de dues voltes els líders s'han anat superant entre ells fins al darrer revolt, pràcticament. El triomf final, ajustadíssim, ha estat per Álex Rins.

Lluís Salom no ha pogut mantenir el ritme dels capdavanters i ha girat gairebé un segon més lent per volta. Tanmateix, el mallorquí ha estat el millor del segon grup i ha finalitzat en quarta posició. D'aquesta manera, el mallorquí manté el liderat del mundial (246 punts), però ara té Maverick Viñales a 19 punts i Álex Rins a 21.

stats