FÓRMULA 1
Esports 07/10/2012

Vettel guanya a Suzuka i en la lluita pel Mundial, retalla distàncies amb Alonso, que ha abandonat

L'alemany, a falta de cinc curses per al final, és només a quatre punts de distància respecte l'asturià, líder del Campionat del Món

Nuria García
2 min
Alonso ha hagut d'abandonar el GP del Japó tot just sortir

BarcelonaSebastian Vettel ha tancat el seu cap de setmana rodó a Suzuka amb un triomf al traçat japonès. L'alemany, que sortia des de la primera posició de la graella, no ha deixat el lideratge de la cursa en cap moment fins que ha vist la bandera quadriculada.

La cursa ha estat marcada per l'accidentada sortida. Després que s'apaguessin els semàfors, Rosberg i Alonso han hagut d'abandonar. L'asturià a xocat amb Raikkonen i el Lotus li ha punxat el pneumàtic posterior dret al Ferrari d'Alonso i aquest, a la grava, ha hagut d'abandonar. D'altra banda, Webber ha xocat amb l'altre Lotus, el de Grosjean, i el francès ha estat sancionat amb un 'stop and go' per provocar l'incident que ha fet que Webber hagués d'entrar a boxes a refer la part davantera del seu cotxe.

Amb l'abandonament d'Alonso, el triomf de Vettel encara té més valor per a ell, ja que ha aconseguit retallar en tan sols un dia 25 punts al Mundial. Ara, l'asturià segueix sent el líder del Mundial (194), però té només quatre punts més que Vettel quan encara falten cinc curses.

Segon ha estat el company de Fernando Alonso a Ferrari, Felipe Massa que, sabent que el seu cotxe no podia lluitar amb el Red Bull, ha fet una cursa intel·ligent per tornar al podi 35 curses més tard de l'última vegada que hi va pujar.

Per la tercera posició han estat lluitant Massa, Kobayashi i Button. El britànic ha tingut problemes en el tram final de cursa per apropar-se a Kobayashi, ja que s'ha vist perjudicat per Vitali Petrov quan intentava doblar-lo. El pilot rus ha ignorat les banderes blaves i per això ha estat sancionat amb un 'drive-through'. Tot i que el britànic s'ha apropat perillosament al Sauber del pilot japonès, s'ha hagut de conformar amb la quarta posició, ja que el tercer calaix del podi ha estat per al pilot local, que ha aconseguit el seu primer podi a la F-1.

Per últim, el català Pedro Martínez de la Rosa ha acabat la cursa en la 18a posició, mentre que el seu company a HRT ha hagut d'abandonar.

stats