MotoGP
Esports 01/09/2013

Jorge Lorenzo guanya el duel contra Marc Márquez a MotoGP

El pilot mallorquí i el català han lluitat colze a colze en l'últim gir, mentre que Dani Pedrosa acaba tercer a la Gran Bretanya

Martí Molina
2 min

BarcelonaJorge Lorenzo ha guanyat el Gran Premi de la Gran Bretanya de MotoGP. El pilot mallorquí s'ha imposat en un duel contra Marc Márquez, sobretot en una última volta d'infart, en què els dos s'han intercanviat la primera posició. El podi l'ha completat Dani Pedrosa.

Márquez sortia des de la 'pole position' i ha lluitat, literalment, colze a colze amb Jorge Lorenzo, segon. Els dos s'han tocat a la sortida mentre lluitaven per arribar líders al primer revolt. El mallorquí ha guanyat la partida i ha intentat agafar distància, però li ha estat impossible. El de Cervera s'ha enganxat al seu pneumàtic de seguida i s'hi ha mantingut al darrere fins al tram final de la cursa.

D'altra banda, Dani Pedrosa ha tingut més problemes a l'inici i s'ha hagut de conformar amb la cinquena posició inicial, la mateixa que a la graella de sortida. Després d'uns girs d'escalfament, el pilot de Castellar del Vallès ha decidit canviar el ritme, s'ha desempallegat dels rivals i ha aconseguit arribar al grup capdavanter. Quan faltaven 10 voltes quedava clar que Lorenzo, Márquez i Pedrosa es jugarien la victòria.

A tres voltes per al final, Márquez ha atacat i s'ha situat primer. Ha intentat escapar-se, però tampoc no ha pogut. Lorenzo ha mantingut el ritme i ha atacat després, mentre que Pedrosa s'ho mirava des de la tercera posició. El de Castellar, cansat i amb els pneumàtics més desgastats per la remuntada, no ha tingut cap opció i als darrers metres ha preferit conservar la posició.

La cursa era cosa de Márquez i Lorenzo, els dos més atrevits de la graella. El català s'havia fet una luxació a l'espatlla al matí a causa d'una forta caiguda, però malgrat això ha pogut córrer i lluitar sense problemes. El de Cervera tenia la primera posició quan faltaven dues voltes, però Lorenzo ha atacat i l'ha tornat a superar, i així s'ha arribat a l'últim gir.

Márquez no ha llançat la tovallola i ha tornat a posar-se davant Lorenzo, apurant molt en una frenada, però al següent revolt ha deixat una mica d'espai per l'interior i Lorenzo no ha dubtat: s'ha colat pel foradet i ha encarat els dos últims revolts de dretes en primera posició. El mallorquí no ha deixat cap espai lliure i ha acabat creuant la meta primer, amb un gest de ràbia per celebrar el primer lloc.

stats