Esports Motor / Dakar 11/01/2022

Barreda suporta el dolor i segueix lluitant pel Dakar

El pilot de Torreblanca resisteix amb la clavícula trencada i acaba cinquè

2 min
Joan Barreda durant la novena etapa del Dakar

BarcelonaLa novena etapa (un bucle al voltant de Wadi ad Dawasir de 277 quilòmetres) ha portat canvis en la general sobre dues rodes, la imatge d'un Barreda lluitador i una aproximació quasi sòlida de Nasser al-Attiyah al títol.

Barreda no es rendeix

El pilot de Torre Blanca ha acabat en la cinquena posició de l'etapa. La lesió que va patir en la cinquena etapa, i que arrossega des de fa dies, no li ha impedit, tot i el dolor, fer una jornada genial i seguir restant minuts i quilòmetres al seu Dakar més dur. Una caiguda entre els quilòmetres 265 i 270 de la cinquena etapa va provocar-li una fractura a la clavícula de l'espatlla esquerra que fa perillar la seva continuïtat al Dakar, però el castellonenc ha superat una de les etapes més perilloses i ràpides del ral·li amb matrícula d'honor.

Canvi de líder sobre dues rodes

Mentre que la general de cotxes sembla sentenciada per a Al-Attiyah, la de les dues rodes s'ha capgirat en aquesta novena jornada. El xilè José Cornejo (Honda) s'ha imposat en l'etapa i l'austríac Mattias Walkner (KTM) ha aconseguit el lideratge de la prova amb un temps excepcional. La segona victòria de Cornejo en aquest Dakar propicia que Walkner, que havia començat la jornada a quatre minuts del líder, hagi capgirat la situació i l'avanci en la general amb més de dos minuts d'avantatge. L'anterior líder, el britànic Sam Sunderland (KTM), ha entrat en la catorzena plaça, a 8 minuts i 3 segons del vencedor.

Al-Attiyah ho té a tocar

Sembla una quimera que Nasser Al-Attiyah no s'endugui el Dakar. El príncep qatarià està liderant amb mà de ferro la categoria de cotxe de la prova de motor més dura del món. Aquesta vegada, tot i no endur-se la victòria –en aquesta edició ja ha guanyat dues etapes–, ha acabat en tercera posició, amb un temps que l'allunya encara més dels seus competidors directes, Sebastian Loeb i Fabian Lurquin, que han acabat cinquens. El pilot de Toyota s'ha dedicat aquest any en exclusiva al seu automòbil. Sense carreres de vaixells i sense participació en la disciplina de tir al plat als Jocs Olímpics de Tòquio, Al-Attiyah ha prioritzat la seva preparació per a un Dakar que sembla impossible que se li resisteixi.

stats