Esports Motor / Dakar 12/01/2022

La duresa del Dakar mai falla

Laia Sanz i Joan Barreda, entre molts altres pilots, estan vivint les dificultats que presenta el Dakar en la seva pròpia pell

2 min
El Mini de Laia Sanz durant la desena etapa

BarcelonaNomés queden tres etapes perquè es decideixi el Dakar 2022. Amb molts quilòmetres a sobre, els automòbils i els pilots cada cop estan més fatigats. Els errors es paguen cars i, amb el final ja ben a prop, cada decisió és crucial.

Cop dur per a Laia Sanz

La pilot de Corbera de Llobregat ha vist com la desena etapa li ha donat un cop dur. Després de perdre una mica més de mitja hora, la catalana ha reportat problemes amb una roda i els frens i fins i tot per validar un punt de referència (waypoint) en la part final de la jornada. Tot i les dificultats, Sanz s'ha mostrat contenta al travessar la línia de meta per sumar quilòmetres en el seu primer Dakar sobre quatre rodes. "Ha sigut una etapa ràpida, especialment a l'inici. Ha sigut un dia dur, hem trencat una llanda i ens hem carregat el tub de refrigeració dels frens de darrere i hem hagut d'afluixar bastant, però estem contents", ha dit.

Penalització per a Barreda

El pilot de Torreblanca ha tornat a signar una molt bona etapa, aquesta desena jornada de competició. Barreda ha arribat tercer a la línia de meta amb només tres minuts de retard respecte al guanyador de l'etapa, però una penalització li ha fet perdre quatre minuts més. "La veritat és que no ha sigut fàcil. Ens hem ajuntat diverses vegades i hem hagut de tornar enrere alguns quilòmetres. Veníem molt de pressa i de sobte hi havia navegació, i ho hem intentat fer tan bé com hem pogut. Són dies que cal passar, dies difícils. Demà també serà un dia llarg, així que intentarem fer-ho tan bé com ens sigui possible", ha dit després de travessar la línia de meta, referint-se a la fractura a la clavícula que arrossega des de la cinquena etapa.

Les dues rodes es decidiran en l'última etapa

En la general de motos cada dia hi ha canvis més sorprenents. La desena etapa ha deixat un canvi de líder, de nou, i la desesperació dels principals favorits. L'australià Toby Price, guanyador del Dakar el 2016 i el 2019, s'ha emportat una etapa trencadora i ha deixat tocats l'austríac Mathías Walkner i el britànic Sam Sunderland, que arribaven com a primer i segon de la general i ara són quart i segon, respectivament. El nou líder és Adrien Van Beveren, que ha quedat tercer en la classificació de la desena jornada de competició. Només queden tres etapes perquè es decideixi el Dakar sobre dues rodes, i ben segur que fins als quilòmetres finals no es podrà proclamar un guanyador.

stats