Els calçotets de Vettel i la nova 'pole' per a Leclerc: els apuntes de la 'qualy' del GP de Miami

El pilot monegasc s'enduu la tercera 'pole' de la temporada

2 min
Charles Leclerc, pilot de Ferrari

BarcelonaEls Estats Units esperaven amb candeletes la Fórmula 1. Els fans nordamericans, que han pagat mínim mil euros per l'entrada més barata, demanaven emoció i espectacle. Carlos Sainz i Charles Leclerc no han decebut i, amb un cop sobre la taula

Ferrari vola a Miami i Leclerc s'enduu la 'pole'

L’escuderia del Cavallino Rampante avança amb pas ferm cap al títol mundial de F1. Charles Leclerc i Carlos Sainz van ser els protagonistes de la classificació del Gran Premi de Miami, que es disputa avui (21.30 h, DAZN). El pilot monegasc tornarà a sortir des del primer lloc de la graella, escortat pel seu company d’equip, Carlos Sainz. El madrileny, que va tornar a patir un accident en els lliures previs a la qualy, va poder refer-se i va marcar el segon millor temps de la sessió. Per darrere dels dos Ferraris sortirà Max Verstappen, vigent campió. El seu company a Red Bull, Sergio Checo Peréz, arrencarà quart i, per tant, el neerlandès tindrà tota l’ajuda possible per sumar punts clau per al Mundial.

Alonso, fora de la Q3 i sortirà onzè

Fernando Alonso no va tenir el millor dels inicis del cap de setmana. Després de diversos Grans Premis colant-se a la Q1, en la classificació del GP de Miami el pilot asturià no va poder restar prou dècimes al crono per entrar a la tanda definitiva. Com el pilot d’Alpine, George Russell tampoc va poder mantenir-se a les places d’honor. El de Mercedes va tornar a pagar amb escreix el mal moment de l’escuderia alemanya i va tornar a ser la cara visible del sotrac de l’equip de Toto Wolff. L’equip, capitanejat per Hamilton al volant –que sortirà sisè–, començarà a aplicar noves millores en el seu monoplaça en aquesta cursa amb la intenció de refer-se del mal inici de temporada. 

Tres rellotges, vuit anells i uns calçotets

Des que va assumir el càrrec de director de cursa de la Fórmula 1, Niels Wittich ha pres mesures dràstiques al voltant d’una sèrie d’elements del reglament, com ara l’ús de joies i fins i tot de roba interior, per complir els requisits exigits per la FIA. Wittich va recordar als pilots que portar joies està prohibit, i els pilots, totalment en contra d’aquestes directrius absurdes, han decidit protestar. Lewis Hamilton, en la roda de premsa prèvia al Gran Premi de Miami, es va presentar davant dels periodistes amb tres rellotges, vuit anells, quatre collarets i dues arracades, en un acte provocatiu. Com Sebastian Vettel, que es va passejar pel pit lane amb els calçotets per sobre del mono. 

stats