Motor

Charles Leclerc està imparable: torna a guanyar al GP d'Austràlia

El pilot de Ferrari avança amb pas ferm cap al títol mundial després d'un cap de setmana rodó

2 min
Charles Leclerc s'enduu el GP d'Austràlia

El Ferrari de Charles Leclerc és una piconadora. Des que va començar el Mundial fa un mes, en les tres curses disputades no ha tingut rival i, de mica en mica, es va postulant com el gran favorit per endur-se el títol. Amb uns Red Bull poc letals –amb Verstappen de nou fora de joc– i uns Mercedes molt lluny de la seva millor versió, l'escuderia italiana avança amb pas ferm gràcies al pilotatge magistral del monegasc. Leclerc es va endur la pole dissabte i en la cursa del GP d'Austràlia ha sumat la segona victòria de la temporada, a més de la volta ràpida. Un cap de setmana rodó per al líder el Mundial.

Quan els semàfors s'han apagat, els monoplaces han sortit de manera neta. La sortida, sense tocs i amb màxim respecte entre els pilots –cosa que l'any passat no succeïa–, ha sigut la confirmació dels problemes per a Carlos Sainz. El madrileny, que va tenir una sessió de classificació negra, s'ha quedat clavat a la sortida i ha vist com la resta de monoplaces l'han avançat per totes bandes. En una primera volta en què s'ha vist superat no ha aconseguit recuperar posicions i, tot just quan signava el primer gir complet, ha fet una virolla i ha quedat atrapat a la grava. Amb el Ferrari de Sainz fora de joc, Leclerc s'ha quedat sol, tot i que líder, davant el perill dels Red Bull.

La cursa plàcida per al monegasc s'ha resolt a través de la pissarra. L'estratègia a l'hora de canviar neumàtics ha sigut clau per superar rivals directes en un circuit poc propici als avançaments i, aprofitant l'aparició del cotxe de seguretat en tres ocasions, els monoplaces s'han anat ordenant en la classificació. A més, la superioritat de Ferrari és aclaparadora. No tenen rival i ni tan sols Red Bull ha pogut plantar cara al totpoderós italià, que ha fet un gran pas endavant respecte a la temporada passada. Velocitat, fiabilitat i estratègia: tot cau de la banda de l'escuderia del Cavallino Rampante, fins i tot la sort.

Max Verstappen abandonant el GP d'Austràlia.

Adeu prematur de Verstappen

Amb Max Verstappen segon, però ben lluny, Leclerc no ha patit i s'ha imposat amb contundència. El neerlandès, a més d'estar lluny de la seva fam de victòries característica de la campanya passada, està força apagat. Malgrat tenir el segon millor cotxe de la temporada, l'electrònica no el deixa sumar punts. De les tres curses que s'han disputat aquest any, en dues no ha sumat per abandonament. De nou, en el Gran Premi d'Austràlia, ha baixat el cotxe abans d'hora. A quinze voltes per al final, el motor ha dit prou i només ha pogut apartar el seu monoplaça de l'asfalt i apagar el foc que li sortia de la part de darrere. Max Verstappen està de pega en la festa de Leclerc.

Sol, i amb la vista posada en la línia de meta, el monegasc ha conduït a plaer l'últim quart de cursa. Checo Pérez, segon gràcies a l'adeu del seu company, ha aprofitat l'avinentesa per sumar punts i un nou podi just per davant de George Russell, que ha superat Lewis Hamilton en una lluita pactada entre els Mercedes.

stats