Fórmula 1

De debò que Fernando Alonso pot tornar a guanyar a la Fórmula 1?

L'asturià, que debutarà aquest cap de setmana com a pilot d'Aston Martin, renova les il·lusions dels aficionats del Gran Circ

2 min
Fernando Alonso, pilot d'Aston Martin a la F1

BarcelonaEls semàfors es tornaran a apagar aquest cap de setmana, per fi. Després d'un hivern massa llarg, torna la Fórmula 1, el Gran Circ. Els protagonistes són gairebé els mateixos, però els seus rols potser ens sorprenen. A priori, la supremacia de Red Bull continuarà, mentre Ferrari i Mercedes intentaran discutir-li algun Gran Premi. És l'any de les joves promeses: pilots com Oscar Piastri –pel qual s'han barallat diverses escuderies– debutaran i començaran a marcar el camí del futur de la Fórmula 1. Però hi ha un nom propi que està il·lusionant per sobre dels altres aficionats d'arreu del món: Fernando Alonso.

L'asturià, amb 41 anys, ha canviat el blau cel d'Alpine pel verd fosc d'Aston Martin. L'escuderia de James Bond va apostar seriosament per Fernando Alonso quan el seu pilot veterà, Sebastian Vettel, va anunciar la retirada l'any passat. Les negociacions van ser àgils i va signar per a aquesta temporada amb un contracte multianual –no han especificat per quants anys en total–. La conjunció entre l'experiència del pilot espanyol i els diners de l'escuderia encapçalada per Lawrence Stroll –multimilionari canadenc i pare del company d'equip d'Alonso, Lance Stroll– ha resultat en un cotxe molt competitiu que ha sorprès els rivals i ha emocionat els fans del Gran Circ. "Aston Martin ha fet el pas endavant més gran. Segons els nostres càlculs, són almenys quarts i fins i tot podrien representar una amenaça per a Mercedes i Ferrari", deia un dels enginyers de l'escuderia durant els primers tests de temporada.

El número 33 és protagonista a les xarxes socials des de fa dies, i no és pas casualitat. Ara mateix, Fernando Alonso suma 32 victòries a la Fórmula 1 i, amb el poc que hem pogut veure sobre l'asfalt en els tests de pretemporada, molts aficionats fan càbales de com i quan arribarà la 33a. "Tinc la intenció de tornar a guanyar en aquest esport i, per tant, haig d'aprofitar les oportunitats que em semblin adequades", deia l'asturià quan va fitxar per l'equip anglès. El que en un inici eren només promeses o desitjos, sembla que al box d'Aston Martin s'estan convertint en realitat –o això volen aparentar.

Fernando Alonso, pilot d'Aston Martin

El que està clar és que, lluny del que acabi passant sobre l'asfalt, la il·lusió que han tornat a despertar Fernando Alonso i el seu rendiment no és comparable amb cap altre esportista. 17 anys després d'aixecar el seu últim títol mundial, exemplifica la dimensió de la llegenda que és l'asturià dins del món del motor i de l'esport.

El domini de Verstappen no es discuteix

La temporada passada, Red Bull i el seu pilot estrella, Max Verstappen, es van endur el Mundial gràcies a un tram final superb. Malgrat que a l'inici de l'any semblava que Ferrari, i Charles Leclerc en particular, podrien fer-los pessigolles, al final va acabar en res. Enguany, tot apunta que la distància serà encara més gran. L'escuderia alemanya està preparada per començar a dominar des del primer Gran Premi, el de Bahrain, que es disputa aquest cap de setmana (16 h, DAZN).

stats