MOTOGP

Marc Márquez: "Em sorprendria que em sancionessin, però com sempre respectarem la decisió"

El de Cervera està citat a declarar davant Direcció de Cursa juntament amb Dani Pedrosa per la maniobra del GP d'Aragó el dijous previ a la cursa de Malàisia

Marc Márquez es va convertir en el protagonista del Gran Premi d'Aragó del passat cap de setmana per dos motius. El primer, per guanyar la cursa amb solvència, i el segon, per una maniobra amb Dani Pedrosa que encara investiga Direcció de Cursa -els dos pilots estan citats a declarar el dijous previ al GP de Malàisia.

El de Cervera, en un revolt, va tocar la moto del seu company, Dani Pedrosa. Va ser un petit contacte, però Márquez va tocar el cable que regula el control de tracció de la roda posterior de la moto de Pedrosa. Així, quan el de Castellar va voler obrir gas, la moto li va fer un estrany i el pilot va caure.

"Vaig anar a veure el Dani després de la cursa per saber com estava i em va dir que estava bé físicament. Al final, vam estar parlant uns dos minuts i és el que vam dir, que va ser un acte de mala sort. Al final, jo anava per fora i presumptament vaig tocar aquest cable, però ho vam deixar com un acte de mala sort", assegura Márquez, que aquest dijous ha estat present juntament amb el seu germà Àlex a la inauguració de la nova imatge dels tallers Rodi, en un acte que s'ha celebrat a Vic.

El de Cervera intenta treure importància a les declaracions que Pedrosa va fer diumenge just després de la caiguda: "Al moment, ell estava calent. No només per la caiguda i pel Gran Premi, sinó perquè les opcions al títol se li han complicat molt, però està clar que a mi també em sabia greu perquè va ser una acció de mala sort més que una altra cosa".

Márquez comenta que els caps de l'equip Honda no li han estirat les orelles per aquesta maniobra: "Hem parlat de com millorar el problema que va haver-hi amb el cable. El que li va passar a ell també em podria haver passat a mi. Si no hagués tocat aquell cable, ningú no s'hauria adonat que havia tocat el Dani", explica.

De fet, el líder del Mundial de MotoGP diu que el sorprendria que el sancionessin, tot i que destaca que la decisió de Direcció de Cursa li "interessa" i diu que sigui quina sigui la decisió ells la respectaran, "com sempre". "Em sorprendria que em sancionessin, però com sempre respectarem la decisió. Són ells els que decideixen i els que marquen els criteris. Primer el dijous i després ja veurem què passa", ha dit Márquez.

Preguntat per les crítiques que està rebent, s'ha mostrat tranquil. "Estic afrontant bé la situació. He rebut moltes crítiques però també hi ha molta gent que em dóna suport. Al final, per una acció com aquesta no em deixaré influenciar per l'opinió de la resta de gent. Els escolto i en prenc nota, però estic molt concentrat en el campionat", ha recordat. De fet, el cerverí ha dit que, si es repetís la situació, prendria la mateixa decisió: "Crec que vaig prendre el camí més segur. Si hagués agafat l'interior, m'hauria emportat el Dani, així que la solució més segura era aixecar la moto i anar-me'n tot sol", assegura Márquez.