MotoGP

Marc Márquez, pendent del seu futur: el pilot torna a patir visió doble

Arran d'una contusió al cap al GP d'Indonèsia, el cerverí recau del mateix problema que ja el va deixar fora de joc el curs passat

3 min
Marc Márquez en el box

Marc Márquez no aconsegueix despertar-se del malson. Arran de l'esgarrifosa caiguda en el warm up del GP d'Indonèsia, torna a partir diplopia (visió doble). Aquesta lesió ja el va tenir lluny de l'asfalt gran part de la temporada passada i ara torna a ser baixa indefinida després que fos declarat no apte per a la cursa d'aquest cap de setmana passat per un traumatisme cranioencefàlic amb consciència inestable. És el tercer cop que pateix diplopia des del 2011.

Totes les alarmes van saltar diumenge. Durant l'hora d'entrenaments prèvia a la cursa, el pilot de Cervera va intentar anar al màxim per tenir bones sensacions per a la cursa, després que hagués patit dues caigudes en la tanda de classificació. Quan estava mantenint un bon ritme, va patir un high side, un dels accidents més esgarrifosos dels últims anys a MotoGP. En l'aparatosa caiguda, el pilot català va sortir disparat per sobre de la moto. La roda posterior de l'Honda va derrapar totalment tombada sobre l'asfalt i Márquez va volar com un ressort per efecte de la inèrcia. No va poder controlar la trajectòria del seu cos i va topar amb el cap contra l'asfalt. Tot i que va poder sortir pel seu propi peu del traçat, el català estava atordit i li costava mantenir la verticalitat.

L'equip mèdic de MotoGP li va fer un reconeixement després del fort cop al cap i va diagnosticar-li una contusió cerebral severa i diversos politraumatismes. Després el pilot va ser traslladat a l'hospital de Mataram, a la capital de l'illa de Lombok, on se li va realitzar un examen mèdic més exhaustiu i un TAC, en el qual es van descartar lesions greus.

Durant el trajecte de tornada a Catalunya, però, Márquez va començar a presentar molèsties de visió. Les sensacions eren massa conegudes i l'ombra de la diplopia va començar aparèixer. Quan va arribar a Barcelona, dilluns, va visitar d'urgència a l'Hospital Clínic el seu oftalmòleg de confiança, el doctor Sánchez Dalmau. L'especialista, després de l'exploració, va confirmar una recaiguda en la diplopia que el pilot de Cervera ja va patir al mes de novembre, segons ha informat l'equip Repsol Honda en un comunicat. Márquez ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador als seus seguidors mitjançant les xarxes socials: "Afortunadament és menys greu que la lesió que vaig tenir a finals de l'any passat. Però ara toca descansar i esperar per veure com evoluciona la lesió".

D'altra banda, aquest dimarts al matí, Márquez ha visitat el seu equip mèdic, liderat pel doctor Samuel Antuña, a l'Hospital Ruber Internacional de Madrid, on li han fet una revisió mèdica general per avaluar totes les contusions provocades per la caiguda i una ressonància magnètica cerebral, que han acreditat que no té cap altra lesió més enllà de la visió doble.

El calvari de les lesions

Després de la temporada passada, quan la recuperació de la diplopia va ser costosa i lenta, el pilot cerverí havia pogut tornar a l'asfalt per a la primera cursa d'aquesta temporada. L'anterior episodi de diplopia li va arribar tot just quan Márquez s'havia recuperat de la fractura a l'húmer del braç dret que va patir el 19 de juliol del 2020. Des de llavors, el català no ha pogut competir amb plenitud i demostrar el gran nivell que havia exhibit abans dels problemes amb les lesions. El cerverí encadena episodis de mala sort i ara, amb la recaiguda en la diplopia, està tocat: "Sembla que estic vivint un déjà-vu...", lamentava a les xarxes socials.

Aquest problema mèdic de visió també el va apartar l'any 2011, quan va estar-se cinc mesos allunyat de les pistes. De moment l'equip Repsol Honda no especifica el temps de baixa, però, com els altres cops, el pilot necessita repòs absolut si vol tornar a pujar a la moto. El seu retorn encara no té data.

stats