Marc Márquez torna a patir visió doble i és baixa indefinida

Arran d'una contusió al cap, el pilot pateix el mateix problema que ja el va deixar cinc mesos fora dels circuits el 2011

2 min
Marc Márquez en el box d'Honda a Misano

BarcelonaMarc Márquez no està tenint la sort de cara, els últims mesos. Després de recuperar-se d'una greu lesió que el va deixar gairebé un any fora de les pistes, el pilot torna a estar de baixa. Aquesta vegada, a conseqüència d'un cop al cap que va patir mentre practicava off-road i que li està provocant visió doble. El cap de files de l'equip Repsol Honda es va perdre el Gran Premi de Portugal i aquest dimarts s'ha confirmat que també es perdrà el Gran Premi de València (l'última cursa de la temporada) i els tests de Jerez de la setmana següent. A l'espera de confirmació oficial, Stefan Bradl, el pilot provador d'HRC, tornarà a substituir-lo els pròxims dies.

Els problemes arrenquen fa més d'una setmana, el dissabte 30, quan Márquez s'entrenava lluny dels circuits practicant motocròs. El pilot va caure i es va fer un cop al cap. En principi no semblava res greu, però tenia molèsties i va optar per fer-se un reconeixement mèdic. Segons ha detallat el seu equip, va visitar-se a la Clínica Dexeus el dimarts dia 2, on li van recomanar repòs absolut a casa. Un tractament conservador que tan sols havia de durar una setmana, i que li faria perdre's la cursa de l'Algarve.

Ara bé, les molèsties no han desaparegut. Ans al contrari. En el comunicat, el seu equip detalla que pateix problemes de visió, i que per això ha acudit al Clínic, "on se li ha detectat un nou episodi de diplopia", explica l'oftalmòleg Bernat Sánchez Dalmau. Arran del traumatisme, Márquez té afectat el quart nervi dret de l'ull. Exactament el mateix problema que ja va patir el 2011. "Són moments durs, sembla que plou sobre mullat. Toca paciència, però si una cosa he après és a afrontar les adversitats amb positivitat", ha dit el cerverí a través del seu compte de Twitter, on ha donat les gràcies als aficionats pel seu suport.

Els fantasmes del 2011

Els fantasmes del 2011 tornen a assetjar Márquez. Aleshores, el cerverí va estar-se cinc mesos allunyat de les pistes. De moment, l'equip Repsol Honda no especifica el temps de baixa, però sí que informa que s'ha optat perquè segueixi un "tractament conservador amb controls periòdics per seguir l'evolució clínica". Això vol dir, bàsicament, repòs absolut.

L'única part positiva és que la temporada ja està pràcticament acabada i que, exceptuant els tests de Jerez de la setmana vinent, ara arriben les vacances per als pilots. L'activitat a MotoGP es reprendrà d'aquí tres mesos, el 5 i 6 de febrer del 2022 a Sepang, amb una nova tanda d'entrenaments. La temporada oficial comença un mes després, el 6 de març a Qatar.

Márquez, que aquesta temporada no ha pogut competir al 100%, minvat per les seqüeles de la lesió a l'húmer que va patir el 2020, va tornar a les pistes a l'abril. En les catorze curses que ha disputat, ha aconseguit tres victòries i una segona posició, i ha sumat un total de 142 punts que el situen a la sisena posició del campionat. Un lloc, però, que segurament perdrà en benefici de Brad Binder.

stats