MotoGP

Marc Márquez passarà de nou pel quiròfan

El pilot de Cervera intentarà recuperar la mobilitat total del braç

3 min
Marc Márquez en el box d'Honda

BarcelonaLa frustració envaeix Marc Márquez. El Tro de Cervera no aconsegueix tornar a ser el que era i, de nou, acaba lliscant per la grava després d'una caiguda que ha posat l'ai al cor a tot el pàdoc. Mentre circulaven rumors d'una nova operació al braç, que no acaba d'estar bé, el català ha aconseguit una dotzena posició. Quan ha acabat la quali, Alberto Puig ha anunciat que el set cops campió del món haurà de tornar a passar pel quiròfan després del GP d'Itàlia.

Marc Márquez ha de tornar a passar per quiròfan

El pilot de Cervera ha intentat espantar els fantasmes a Mugello. Després de salvar un parell de caigudes en els entrenaments, la Q1 ha sigut més plàcida per a Márquez. El català, amb la roda de Miller com a ajuda, ha sumat el segon millor temps i ha passat a la Q2, on es disputava la pole. Quan s'han apagat els semàfors, el d'Honda s'ha col·locat primer per intentar tirar i fer el temps sol, però, en el segon revolt, ha fet un high side (ha sortit disparat de la moto per orelles) i ha volat fins a lliscar per la grava. La seva moto, incendiada i totalment inservible, s'ha partit i s'ha quedat sense la roda davantera.

Després de la sessió en què ha aconseguit la dotzena posició, el pilot, acompanyat d'Alberto Puig, ha anunciat que haurà de tornar a passar pel quiròfan per quart cop per intentar recuperar tota la mobilitat del braç. "Sembla un malson, però aviat tornaré. Serà dur, però el moment de fer la intervenció és ara", ha dit el pilot. "Desafortunadament haig de fer una aturada en aquesta temporada 2022 que em mantindrà allunyat de la competició durant un temps. Després de tots aquests mesos i d'un intens treball amb el meu nou equip mèdic a Madrid, el meu estat físic ha millorat, però malgrat haver reduït les molèsties i el dolor del meu braç dret per a afrontar els Grans Premis, continuo tenint limitacions importants en el meu húmer que no em permeten pilotar la moto d'una forma adequada per a aconseguir els objectius que sempre m'he marcat", ha reconegut el català.

Segons han explicat els metges, el seu húmer té una rotació excessiva que li està provocant dolor i més lesions en altres parts del cos per la sobrecàrrega, i ha decidit, de forma conjunta amb Honda, passar pel quiròfan i deixar de competir de manera indefinida. "Davant la falta d'una millora clínica suficient amb el tractament rehabilitador i aconsellat pel seu equip mèdic, Marc Márquez se sotmetrà a una nova intervenció quirúrgica en la Clínica Maig dels EUA, per a millorar les molèsties al seu braç dret derivades de la pèrdua de mobilitat d'aquest", explica el cirugià ortopèdic Sanchez Sotelo a través d'un comunicat d'Honda.

La 'pole', per a un 'rookie'

Mugello és territori d'italians, no només a la graderia sinó també sobre l'asfalt. Les marques italianes han regnat en el seu circuit predilecte, i ha sigut l'escenari de la posada de llarg de Fabio Di Giannantonio. El pilot del Gresini Racing ha aconseguit la segona pole de la seva carrera, la primera a MotoGP, en el seu vuitè Gran Premi a la categoria reina. Amb ell sortiran des de la primera fila Mario Bezzechi i Luca Marini, germà petit de Valentino Rossi.

No hi haurà cap altre 46

MotoGP ha acomiadat Valentino Rossi definitivament. Aquest any és el primer cop, després de 22 cursos, que Il Dottore no forma part de la graella de pilots del Mundial de la màxima categoria del motociclisme. El ja expilot ha vist aquest dissabte com l'organització de la competició ha tornat a retre-li homenatge, aquest cop retirant el seu inseparable 46. A casa seva i amb la seva gent, Rossi s'ha tornat a acomiadar de la competició que va portar al panorama internacional. "Gràcies per això, ha estat preciós, llàstima que no hàgim pogut córrer tres o quatre anys més. Em feia mal l'esquena, el genoll, i aquí em vaig adonar que m'havia fet vell", ha explicat amb el seu somriure característic.

Molts moviments al pàdoc

La setmana prèvia al GP d'Itàlia ha sigut distreta. Després de l'anunci de l'adeu de Suzuki de cara a la temporada vinent, totes les marques han començat a moure's. El futur dels pilots orfes de l'equip japonès, Alex Rins i Joan Mir, encara no està tancat, tot i que tenen pretendents. A l'altra cara de la moneda hi ha Aprilia, que ha renovat a Aleix Espargaró i Maverick Viñales per a dues temporades més i li ha pispat l'equip satèl·lit a Yamaha. La marca italiana s'adhereix l'equip RNF Racing i comptarà amb quatre motos de cara a l'any que ve.

stats