MUNDIALS DE NATACIÓ
Esports 31/07/2011

Els Estats Units guanyen el darrer or als 4x100 estils, i Phelps marxa amb set medalles

Michael Phelps marxa dels Mundials de Xangai amb set medalles, quatre de les quals són d'or. La de la prova de 4x100 estils l'ha obtinguda amb l'equip dels Estats Units, l'última prova dels Mundials

Toni Padilla
1 min
Michael Phelps saluda després de guanyar els 100 papallona.

BarcelonaEl relleu nord-americà ha guanyat l'or amb una actuació discreta (3 minuts, 32 segons 06 centèsimes), just per davant dels australians i dels alemanys. El Japó ha liderat la prova després dels tres primers relleus, però en la darrera posta ha caigut fins la quarta posició.

Els nord-americans, amb un relleu format per Thoman, Gangloff, Adrian i Phelps, han reaccionat quan el de Baltimore ha començat el relleu de papallona. Phelps ha agafat la prova amb els nord-americans quarts i els ha deixat segons, just al darrere dels japonesos.

Ryan Lochte no ha participat en el darrer relleu, i s'ha endut cinc medalles d'or. Phelps n'ha guanyat set, quatre de les quals són d'or, però ha perdut les dues directes amb un Lochte que marxa de Xangai com a gran protagonista de la cita. Phelps, però, ja suma 27 medalles als Mundials.

Els Estats Units s'ha confirmat com la gran potència a la piscina, amb 17 medalles d'or, sis de plata i 9 de bronze. Els xinesos han aconseguit 15 medalles d'or, 13 de plata i vuit de bronze, però moltes d'aquestes medalles les han obtingut en salt de trampolí o sincronitzada.

stats