Esports 02/08/2019

Neymar i Bale, dos milionaris atrapats

El gal·lès segueix sense destí i el brasiler continua buscant com fugir de París guanyant diners

i
Toni Padilla
3 min
Neymar bromejant durant l’entrenament del PSG a l’estadi on es jugarà la Supercopa de França.

BarcelonaEl PSG s’intenta concentrar en la primera final de la temporada, la de la Supercopa francesa contra el Rennes a la Xina, a Shenzhen. Però el tècnic alemany Thomas Tuchel sap que els seus aficionats pensen més en Neymar que en el debut oficial. A la roda de premsa prèvia al partit contra els bretons, Tuchel i Mbappé van escoltar un munt de preguntes sobre el brasiler. Els dos van afirmar que els agradaria que Neymar compleixi el seu contracte i segueixi al PSG. Mbappé va arribar a explicar que ha parlat amb el brasiler per demanar-li que no marxi, però el futur de Neymar podria ser lluny de la capital francesa. El nou director esportiu del club, el brasiler Leonardo, gestiona la situació com pot, i ara mateix no es pot descartar cap escenari. Neymar i el seu entorn insisteixen en marxar, però per veure’l sortir per la porta del Parc dels Prínceps caldria trobar un comprador que deixi satisfets els francesos. I ara mateix costa trobar aquest club comprador.

El serial Neymar s’allarga. El PSG s’ha posat com a data límit el pròxim 11 d’agost, quan comença la Lliga. Però aquesta data límit no depèn només del club, ja que el jugador no facilita les coses. L’entorn del futbolista insisteix que ha arribat el moment de marxar del PSG, després de dos anys amb molts títols locals, dues ensopegades a la Champions i uns quants escàndols. Però el club més ben posicionat per fitxar Neymar segueix sent un Barça que no pot fer cap moviment obertament, ja que la postura oficial de la directiva és que no els interessa recuperar a l’exjugador del Santos. La directiva de Josep Maria Bartomeu sap que per fitxar Neymar cal deixar clar que és el jugador qui vol tornar. Hauria de ser ell qui obrís les primeres portes. I aquest és l’escenari actual, amb Neymar traient de polleguera a la directiva francesa.

Dins del Barça, el discurs oficial no ha canviat, però fonts consultades per l’ARA admeten que no es tanquen possibles escenaris en què Neymar seria blaugrana. Però perquè això fos possible, primer el brasiler hauria de guanyar el seu pols amb la directiva d’un PSG que hauria d’acceptar deixar-lo sortir per menys dels 300 milions que demana ara mateix. I incloure en aquesta operació jugadors com Rakitic, Coutinho o Dembélé, ja que ara mateix el Barça no disposa de diners per a un fitxatge tan car. Caldria incloure jugadors per poder pagar la xifra que vulgui el PSG sense utilitzar diners en efectiu, i de passada alliberar-se de dos sous alts per evitar seguir disparant la massa salarial. Al Barça s’explica que Neymar vindrà si ell fa un gest a París i si aquesta operació no és un suïcidi econòmic per a un club que viu al límit pel que fa a les xifres, a un pas de tancar els exercicis amb pèrdues. De moment, no han arribat ofertes ni per a Coutinho ni per a Dembélé, jugadors que s’haurien de quedar si Neymar no arriba. Tampoc per a Rakitic. I per motius econòmics, vingui o no vingui Neymar, un d’aquests tres homes hauria de marxar. L’estiu encara serà llarg, al Camp Nou.

Bale, sense sortida

Si el Barça afronta setmanes amb carpetes obertes, al Madrid es comencen a posar nerviosos amb Gareth Bale. Després de veure com va tancar el mercat de fitxatges de la lliga xinesa, al club blanc saben que si el pròxim 8 d’agost el gal·lès no ha marxat segurament es quedarà a la capital espanyola. El 8 d’agost es tanca el mercat de fitxatges de la Premier i, fora d’aquesta lliga, no queden gaires clubs que estiguin disposats a pagar els més de 20 milions d’euros de salari anuals d’un jugador que ara mateix sembla preferir quedar-se al Madrid, on Zinedine Zidane no el vol, abans que perdre diners a un club on seria titular.

El gal·lès sembla prioritzar l’aspecte econòmic, malgrat el risc de quedar atrapat a un club on no ha fet amics, el Madrid. Un cas similar a Neymar, que podria quedar-se a París si no aconsegueix sortir al Barça o trobar un club que estigui disposat a afrontar el que seria el fitxatge més mediàtic de l’estiu. Al final, tot depèn dels diners, més que del futbol.

stats