Futbol - Lliga de Campions
Esports 14/04/2021

Neymar fa content Al-Khelaïfi malgrat encara no haver renovat amb el PSG (0-1)

El conjunt parisenc, amb una exhibició del brasiler, perd contra el Bayern però es classifica per a les semifinals de la Champions

Neymar

Partidàs. Mentre l’exèrcit d’assessors i de representants de Neymar va jugant a dues bandes entre tornar a Barcelona i fer-se pregar amb la renovació a París, l’estrella del PSG va tenir ahir una d’aquelles nits en què més mostra el seu talent. El pal va negar fins a tres ocasions el gol al brasiler, que es va exhibir contra un Bayern que va mantenir viva l’eliminatòria fins a l’últim minut, però amb el 0-1 conquistat a París n’hi va haver prou per passar a semifinals.

Abans del recital de Neymar, que va esclatar a partir de la mitja hora, Sané va dibuixar el primer avís dels visitants amb un xut de rosca que va fregar el pal. Poc després, la pressió alta bavaresa va suposar una nova recuperació que per ben poc no va aprofitar Kimmich amb un xut llunyà. Aquestes accions van ser el preludi d’uns minuts explosius en què Mbappé i Neymar gairebé castiguen els alemanys amb una jugada al contraatac i una següent acció de fantasia del brasiler. Els minuts a un ritme altíssim seguien, amb Neymar tornant a posar a prova Neuer amb un xut sec després de dues fintes que entre el porter i el pal van rebutjar. Poc després, nova genialitat de l’ex del Barça, que, aquest cop, va topar amb el travesser instants abans que tornés a enviar la pilota al pal en la jugada següent.

Si a la l’anada les picossades del PSG van castigar un Bayern millor, ahir es va girar la truita: després del setge brutal dels parisencs, els alemanys van trobar el gol aplicant en un contraatac liderat per Coman i convertit en gol per Choupo-Moting després d’una aturada de Keylor a Alaba. Amb el 0-1 es va arribar al descans.

A la represa, ben aviat Neymar es tornaria a quedar amb la mel als llavis al no arribar per centímetres a una passada de la mort de Di María. L’intercanvi de cops es va accentuar als minuts finals, amb el Bayern bolcat a l’atac i deixant un PSG que buscava sentenciar al contraatac. El marcador, però, no es mouria del 0-1 en un partit ple d’ocasions. Oda al futbol a París.

Missatge a Mbappé i Neymar

Després del matx, Nasser Al-Khelaïfi, president del PSG, va enviar un missatge a Mbappé i Neymar: "Hem invertit molt en aquest club per guanyar la Champions. Mbappé i Neymar ja no tenen excusa per marxar. Som un gran equip".

En l'altre partit d'ahir, jugat a Londres, el Porto va superar el Chelsea (0-1), però passen els anglesos pel resultat aconseguit en l'anada (0-2).