Esports 15/07/2021

La nova Fórmula 1 ja és aquí: dues curses en un cap de setmana

Silverstone estrena aquest cap de setmana un nou format al Mundial, amb més punts a repartir

2 min
Al circuit de Silverstone s'estrena un nou format de cursa per la Fórmula 1

El Gran Premi de la Gran Brentanya d'aquest cap de setmana donarà el tret de sortida a una nova Fórmula 1. El circuit de Silverstone, l'històric traçat que va acollir per primera vegada una prova de la màxima categoria de l'automobilisme, serà ara l'escenari on tindrà lloc un dels esdeveniments que marcarà un punt d'inflexió al Mundial: per primera vegada hi haurà dues curses en un mateix Gran Premi. Una el dissabte, a l'esprint, i la tradicional del diumenge.

Per tant, els horaris del cap de setmana de GP canvien. Divendres es continuaran fent els entrenaments lliures, però a la tarda (19 h) es farà la tanda de classificació (que s'acostumava a fer el dissabte) amb el mateix format, passant per Q1, Q2 i Q3. A partir de les posicions d'aquesta tanda, els cotxes formaran la graella de sortida de dissabte (17.30 h), la primera cursa del cap de setmana. Aquesta es farà a l'esprint i els pilots completaran un terç de la distància total del circuit britànic (aproximadament 100 km) en mitja hora, sense la necessitat de canviar neumàtics. Això permetrà una estratègia lliure per a les escuderies, que farà augmentar la tensió i permetrà arriscar-se molt més als pilots amb l'elecció dels neumàtics.

Més punts, decisius per al Mundial

El dissabte es repartiran sis punts: tres per al primer pilot que creui la meta, dos per al segon i un per al tercer, que s'acumularan en el compte total del Mundial. El vencedor rebrà el títol de poleman, perquè no hi haurà podi ni celebració. La classificació final de la cursa a l'esprint serà la graella de sortida de diumenge: la gran i tradicional cursa (16 h).

Per primer cop en la història recent del Mundial el format de competició canvia. Aquests canvis són premonitoris de la voluntat de repensar al Mundial de Fórmula 1 per afegir-hi més emoció i tensió. De moment, el format s'aplicarà al Gran Premi d'aquest cap de setmana, al circuit de Silverstone, i en dos més, encara per confirmar.

stats