OK LLIGA
Esports 16/05/2015

El Noia Freixenet vol evitar el descens enfront un Reus que busca la Lliga Europea

El Noia- Reus és el partit més destacat de l'última jornada de l'OK Lliga, en què tots els partits es jugaran aquest dissabte a les 20 h

Jordi Graell
4 min
El Reus Deportiu, un dels participants en la 'final four' d'hoquei patins / LUÍS MIGUEL VELASCO / RFEP

BarcelonaAquest dissabte l'OK Lliga 2014-2015 posa el seu punt i final amb una 30a jornada unificada, en què tots els partits es jugaran a les 20 h. Tot i que el títol de lliga ja es va decidir fa unes setmanes a favor del Barça, segueixen obertes les lluites per accedir a la Lliga Europea, la Copa de la CERS i evitar el descens. Un dels equips implicats en aquest últim front és el Noia Freixenet, que protagonitzarà el duel més dramàtic de la jornada enfront un Reus que està obligat a guanyar i esperar una punxada del Moritz Vendrell per accedir a la Lliga Europea. A més, aquesta última jornada significarà l'adéu de jugadors carismàtics com Titi Roca del Vic, Lluís Teixidó del Manlleu i Roger Torelló del Voltregà, que penjaran els patins un cop finalitzada la temporada. També s'acomiadarà Alejandro Domínguez de la banqueta del Reus, un equip al qual va fer campió de lliga l'any 2011 i que abandona per fer-se càrrec de la selecció espanyola femenina. A continuació repassem què hi ha en joc en cada partit:

-Vic- Liceo: El que en teoria seria el partit més espectacular, un duel entre el tercer i el segon classificat de l'OK Lliga, en realitat és el més descafeïnat. Els vigatans -ja amb la Lliga Europea assegurada per la seva condició de campions de Copa del Rei- intentaran tancar una gran temporada amb una victòria que els permetés acabar en la tercera posició, mentre que els gallecs intentaran prendre's la revenja davant l'equip que el va eliminar de la Copa i de la Lliga Europea.

-Noia Freixenet- Reus Deportiu: El Noia es troba immers en la lluita per evitar el descens però és l'únic dels equips implicats que depèn de si mateix, ja que amb una victòria seguiria un any més a l'OK Lliga. En cas d'un empat, els homes de Ferran López haurien d'esperar que ni Manlleu ni Mataró aconseguissin la victòria, mentre que en cas de derrota també el condemnaria al descens vint-i-un anys després de l'última vegada un empat a punts amb el Manlleu o fins i tot un triple empat. Pel que fa al Reus, només li valen els tres punts i esperar una derrota del Vendrell per aconseguir l'últim bitllet per la Lliga Europea. També li podria valdre un empat dels vendrellencs si es produeix un triple empat amb el Vic, ja que els reusencs tenen perdut el 'goal average' particular amb el Vendrell però en canvi el guanyarien amb el general.

-MIS Ibèrica Mataró- Barça: El Mataró està obligat a guanyar per mantenir la categoria i esperar que no guanyi el Noia, ja que no li valdria l'empat a punts amb el Noia ni el triple empat en cas d'unes taules en tenir el 'goal average' particular perdut amb els sadurninencs i també el general -però sí el 'goal average' amb el Manlleu-. El Barça, ja amb el doblet de lliga i Copa d'Europa a la butxaca, intentarà sumar tres punts més per assolir un nou rècord de puntuació a l'OK Lliga, 85 punts.

-Moritz Vendrell- Monbus Igualada: El Vendrell, a banda d'intentar establir dos nous rècords personals amb la sisena victòria consecutiva i encadenar dotze partits sense perdre, depèn de si mateix per ser un any més a la Lliga Europea. L'empat també li valdria excepte en el cas que es produís un triple empat amb Vic i Reus, ja que els vendrellencs tenen guanyat el 'goal average' particular amb els reusencs però no el general. En cas de derrota, només la victòria del Reus l'apartaria de la màxima competició europea. Pel que fa a l'Igualada, ha de guanyar i esperar alguna relliscada de Voltregà, Vilafranca i Alcoi per entrar a la CERS, tot i que l'empat també li serviria si l'Alcoi perd.

-Cafè Crem Calafell Tot l'Any- Enrile PAS Alcoi: Els locals ja no es juguen res, mentre que els visitants es classificarien per la CERS amb una victòria. Amb l'empat, l'Alcoi hauria d'esperar que l'Igualada no guanyi, mentre que amb la derrota es classificaria si l'Igualada perd i el Lleida no guanya.

-Vilafranca Capital del Vi- ICG Software Lleida: El Vilafranca, amb una victòria, seria equip de CERS. Amb un empat, hauria d'esperar alguna relliscada entre Voltregà, Alcoi i Igualada -tot i que en cas de triple empat amb Voltregà i Igualada queda fora si guanya l'Alcoi-, mentre que en cas de derrota queda fora amb victòries d'Alcoi i Igualada. Pel que fa al Lleida, és el que ho té més complicat per aconseguir el bitllet per la CERS, ja que ha de guanyar i esperar que perdin l'Alcoi i l'Igualada.

-Voltregà- Tordera: Els visitants ja estan descendits, mentre que el Voltregà amb un empat es classifica per la CERS. L'única combinació que el deixaria fora és la derrota, que el Vilafranca puntuï i guanyin Alcoi i Igualada.

-Hockey Global Cerceda- Manlleu: Els locals ja no es juguen res, mentre que el Manlleu es juga la permanència. En cas de victòria, els manlleuencs haurien d'esperar que no guanyin ni Noia ni Mataró per salvar-se, mentre que en cas d'empatar haurien d'esperar una derrota del Noia i que el Mataró no guanyés, ja que el conjunt osonenc té guanyat tant el 'goal average' particular amb el Noia com el general en un cas de triple empat.

stats