02/11/2016

Primer partit rodó del nou Barça Lassa (69-79)

BarcelonaEl nou Barça Lassa de Georgios Bartozkas havia presentat bons moments de bàsquet en aquest inici de temporada, però encara no havia sigut capaç de mostrar-se regular. L’equip blaugrana ho va aconseguir ahir a la pista d’un Maccabi FOX Tel Aviv amb més noms propis que joc col·lectiu (69-79). La defensa del conjunt culer va desfigurar un rival molt més fràgil del que el seu roster indica i es va apuntar una victòria que reforça la moral de l’entorn a quatre dies del clàssic contra el Madrid.

Un parcial de 3-19 entre el final del tercer període i l’inici del quart va sentenciar un partit controlat per un Barça Lassa sòlid, fiable i regular. Tot i les baixes de Joan Carles Navarro, Pau Ribas, Justin Doellman i Shane Lawal, l’equip blaugrana va competir amb la seriositat que se li pressuposa. Petteri Koponen, que va acabar amb 14 punts, va tenir un paper decisiu per primera vegada des que es va reincorporar a l’equip.

Tyrece Rice va començar el partit fallant un triple, rebent un tap i botant-se una pilota al peu. El Barça Lassa ho va notar i es va veure amb un desavantatge de set punts en el marcador. El base, però, va recuperar la seva millor versió i va empènyer l’equip blaugrana a capgirar el resultat. La cara més sòlida de Joey Dorsey, que va acabar el partit amb set rebots ofensius, i la més entusiasta de Sasha Vezenkov, que va anotar 9 punts, van ser de gran ajuda per a un conjunt culer que va dominar el ritme i va arribar al descans amb una renda de sis punts (34-40). Durant els primers 20 minuts el Barça Lassa va repartir el doble d’assistències que pilotes va perdre. Els visitants van obrir una escletxa d’onze punts en el marcador (34-45), però el Maccabi FOX Tel Aviv va reaccionar i va ajustar el resultat (43-45). La reacció culer va arribar de la mà d’un Petteri Koponen que va encadenar cinc punts i una pilota recuperada per aixecar la moral dels seus companys, que van completar la feina amb un demolidor parcial de 3-19 que va fer créixer la renda blaugrana fins als 20 punts (49-69).

El Maccabi ha tingut un parell d’anys horribles. A la pista, però sobretot als despatxos, on el club dóna la sensació de funcionar sense el rigor que l’ha acompanyat durant tota la seva trajectòria. L’equip va començar la temporada amb Erez Edelstein com a entrenador, però ara està dirigit per Rami Hadar, un dels seus ajudants. La seva reacció final només va servir per rebaixar l’enuig dels seus aficionats i dirigents, però la victòria blaugrana mai va estar en perill (69-79).

La paciència ofensiva, clau

“Hem controlat el ritme del partit. Quan som pacients en el nostre joc ofensiu, tenim equilibri i ocupem millor els espais tant per atacar com per rebotejar. És la manera de trobar bons llançaments. Hem endurit la nostra defensa, però el Maccabi ha lluitat fins al final i no ens ha posat les coses fàcils”, va resumir Georgios Bartzokas, entrenador del Barça Lassa. L’equip blaugrana va rebaixar en 22 punts la mitjana anotadora d’un Maccabi poc organitzat que no va poder arribar als 70 punts anotats.