BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports 06/12/2012

Un Partizan amb adolescents posa a prova el Barça Regal

àlex Gozalbo
2 min

BARCELONADusko Vujosevic sembla un tipus tranquil quan presumeix de la seva col·lecció de quadres o quan recomana un llibre, però l'entrenador del Partizan es transforma quan el seu equip ho necessita. Dos gestos, una protesta i embogeixen els més de 8.000 espectadors de l'Hala Pionir, on aquesta nit (20.45 hores, Esport3) el Barça Regal juga el penúltim partit de la fase de grups de l'Eurolliga.

"Estic orgullós de com estan treballant els meus jugadors. És un grup de gent amb talent que s'esforcen", diu el mític tècnic, que durant la seva trajectòria ha format estrelles com Dejan Bodiroga i Vlade Divac. El problema del Partizan és que cada vegada pateix més per mantenir les seves joves promeses, algunes d'elles adolescents, que reben ofertes econòmiques molt importants. "Serà impossible que puguem retenir aquests jugadors la pròxima temporada. Nosaltres hem de competir amb clubs que tenen jugadors que cobren el mateix que el nostre pressupost complet", reconeix Dusko Vujosevic.

A més del seu talent per treballar amb jugadors joves, l'entrenador és conegut per la profunditat del seu discurs, la vehemència amb la qual protesta als àrbitres i la claredat amb què expressa les seves opinions. "El Barça Regal és més feble que fa dues temporades, però encara és un gran equip", opina.

Vladimir Lucic i Dejan Musli són dos dels jugadors de futur més interessants d'un Partizan que tan sols té diners per tenir un nord-americà a l'equip: Drew Gordon. "És un equip amb molt talent, que cada dia juga millor i que castiga qualsevol errada defensiva que puguis tenir", avisa Xavi Pascual, un enamorat de la feina que està fent el conjunt serbi.

Tal com va fer la setmana passada amb Joan Carles Navarro i Pete Mickeal, el tècnic ha donat descans a Erazem Lorbek, que ahir es va quedar a Barcelona. "Des de principi de temporada arrossega problemes al genoll que no li permeten tenir un bon rendiment. En les últimes setmanes han augmentat i hem decidit que pari i que faci tractament per millorar aquest problema per tornar a tenir-lo com més aviat millor a un nivell alt", diu Xavi Pascual. Segons el comunicat mèdic oficial, l'aler pivot eslovè presenta una parameniscitis al genoll dret.

El Barça Regal s'assegurarà la primera plaça del grup si avui guanya a Belgrad i el CSKA de Moscou perd contra el Besiktas. Si no, s'haurà d'esperar a l'última jornada per certificar la seva condició de líder. L'equip blaugrana és l'únic dels 24 participants que es manté invicte. "Afrontem la penúltima jornada amb la intenció d'obtenir una victòria que ens donaria moltes possibilitats d'aconseguir l'objectiu de ser primers. Per aconseguir-ho, hem de fer-ho bé en una de les pistes més complicades d'Europa", diu Pascual.

stats