Pedri, entre dues i tres setmanes de baixa

El migcampista canari, un dels millors jugadors d'aquesta temporada al Barça, té un estirament muscular al soli de la cama esquerra

i
Albert Nadal
2 min
Pedri, que disputa una pilota amb Kounde, s'ha lesionat en el Sevilla-Barça

BarcelonaPedri, que va arribar a l’hotel de concentració del Barça a Sevilla amb crosses –tal com van recollir unes imatges de TV3–, es podria estar entre dues i tres setmanes de baixa. Malgrat que el club no ha especificat el temps específic de recuperació, les proves que se li han fet aquest diumenge han determinat que té un estirament muscular al soli de la cama esquerra. Això vol dir que Pedri es perdrà, com a mínim, la tornada de les semifinals de la Copa del Rei contra el Sevilla (dimecres), la visita a l'estadi de l'Osasuna (dissabte) i la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions contra el PSG del 10 de març.

Si no hi ha dificultats en el procés de recuperació, podria reaparèixer contra l'Osca el 15 de març en un partit que es disputarà al Camp Nou. En tot cas, sí que s'espera poder comptar-hi per a l'enfrontament contra la Reial Societat del 21 març, just abans d'una aturada per futbol de seleccions en què podria ser convocat amb la selecció absoluta espanyola. Ronald Koeman trobarà a faltar el migcampista canari, un dels jugadors més destacats d'aquesta temporada al Barça tant per la seva aportació en la parcel·la ofensiva (i la seva entesa amb Messi) com pel seu treball defensiu.

Malgrat disputar la primera temporada a Primera Divisió i haver fet 18 anys el novembre passat, Pedri és el setè futbolista del primer equip del Barça que més minuts ha jugat aquest curs. El migcampista de Tegueste acumula 2.439 minuts i ha participat en 37 dels 38 partits oficials que l'equip ha disputat aquesta temporada (només es va quedar sense jugar en el triomf contra el Ferencváros del desembre). Els sis futbolistes que han jugat més minuts que Pedri són De Jong –que amb 3.155 minuts ocupa el podi–, Messi, Jordi Alba, Griezmann, Ter Stegen i Lenglet.

És el primer cop que el canari es lesiona des que va arribar al Barça a l'estiu procedent del Las Palmas. La temporada passada no va tenir problemes amb les lesions i va participar en 36 dels 42 partits que l'equip va jugar a Segona Divisió, i només se'n va perdre alguns perquè tenia compromisos amb la selecció espanyola sub-21.

Araujo ja pensa en la Copa

A diferència de Pedri, Araujo va accedir a l'hotel de concentració del Barça pel seu propi peu i s'espera que pugui jugar contra el Sevilla dimecres. El central uruguaià, que tornava al terreny de joc després d'una lesió al turmell esquerre, va ser canviat per precaució després de notar dolor a la mateixa zona arran d'una disputa per la pilota amb En-Nesyri. De fet, Araujo hauria volgut continuar jugant però Koeman no va voler arriscar-se. Després del partit, l'uruguaià va compartir un missatge a les xarxes socials que deia: "Ja pensant en el partit de dimecres".

stats