Motociclisme
Esports 30/03/2015

Dani Pedrosa, una història de lesions

El pilot de Castellar del Vallès decideix aparcar la moto fins que superi les molèsties al braç dret

Nuria García
3 min

Barcelona[ Si passes el ratolí sobre la imatge de Dani Pedrosa al Gran Premi de Qatar, podràs veure els punts on el pilot ha patit una lesió, amb la informació detallada de quan se la va fer ]

Dani Pedrosa es baixa de la moto. El pilot de Castellar del Vallès arrossega molèsties a l'avantbraç dret des de fa més d'un any que li impedeixen competir, unes molèsties que ja el van fer passar per la sala d'operacions el passat maig. Pedrosa pateix el que s'anomena síndrome compartimental, que li provoca dolor i pèrdua de força i tacte a la mà dreta. «Quan va acabar l'any vaig estar viatjant per tot el món, provant amb diferents doctors, per trobar una solució per al meu braç, gairebé cap em va recomanar operar-me, però és evident que no puc seguir competint d'aquesta manera, ja que no puc donar el màxim de mi i fa ja temps que pateixo aquesta situació, és molt difícil", deia Pedrosa a Losail, després d'haver acabat sisè la primera cursa de l'any.

Aquesta és l'última d'una llarga llista de lesions del català des que va arribar al Mundial. Des de la primera, a Austràlia l'any 2003, quan ja era campió de món de 125 cc (es va trencar els dos turmells en una caiguda), en el seu historial mèdic hi ha més d'una desena de lesions greus –a més d'altres, menys importants– que, en la majoria de casos, l'han allunyat del somni de ser campió del món de MotoGP. Pedrosa s'ha trencat les dues clavícules: la dreta, a Le Mans l'any 2011, i l'esquerra, al Japó l'any 2010 i a Alemanya el 2013. La caiguda de Motegi va fer-li perdre les opcions de lluitar pel títol amb Jorge Lorenzo, que va acabar proclamant-se campió. Aquella lesió el va fer passar per la sala d'operacions en dues ocasions. També va ser operat un parell de vegades del genoll esquerre, després de caure durant el Gran Premi d'Austràlia del 2008. I es que després de ser operat llavors, durant la pretemporada del 2009 va caure durant els tests de Qatar: es va trencar el braç esquerre i se li va reobrir la cicatriu del genoll. Aquell any també va rodolar per terra a Itàlia i es va trencar el fèmur dret.

La majoria de lesions s'han produït des que va debutar a MotoGP l'any 2006: una fractura al dit polze del peu esquerre en la seva primera temporada (lesió que com la d'ara també va arrossegar més d'un any), un traumatisme cervical (després d'una caiguda a Turquia 2007), una fractura a un dit de la mà dreta durant la pretemporada del 2008, a Sepang i una nova lesió a la mà esquerra a causa d'un accident a Alemanya el van fer allunyar-se del campionat. Però abans de debutar a la categoria reina, el de Castellar del Vallès, a més de trencar-se els dos turmells, havia tastat la mala sort al Japó: durant els entrenaments oficials, Pedrosa va caure i va patir una contusió al canell esquerre i al gluti, i després de rebre l'OK dels metges, va decidir tornar a la pista. La mala sort que l'ha perseguit durant la seva carrera va presentar-se llavors de nou i va tornar a caure, trencant-se l'húmer esquerre i obligant-lo a perdre's aquella cursa.

En total, des que va debutar al Mundial, Pedrosa només ha tingut dues temporades «tranquil·les»: la 2004 i la 2012. L'any passat la síndrome compartimental a l'avantbraç dret li va fer disminuir la seva competitivitat i aquest any, de moment, ha dit prou. «Ara no tinc respostes per explicar com serà tot, però he de trobar una solució que espero que arribi aviat», va sentenciar el pilot.

stats