Esports 02/05/2016

Pellegrini, a 'El Mundo': "A l'agost sabia que estava acomiadat perquè Florentino l'hi va dir a Fernando Roig"

L'extècnic blanc assegura que el Madrid està dirigit per gent que "no té coneixement de futbol" i reconeix que va ser ell qui va demanar avançar l'anunci del fitxatge de Guardiola

Ara
2 min
Pellegrini, durant la derrota contra el Southampton del passat cap de setmana

BarcelonaManuel Pellegrini, tècnic del Manchester City, el proper rival del Reial Madrid, ha carregat en una entrevista a 'El Mundo' contra el president blanc Florentino Pérez i les formes que el van portar a deixar l'entitat madridista després del curs 2009-10. Una etapa convulsa que, segons ha explicat, el va ajudar a "madurar".

La decisió sobre la seva "amarga" marxa, assegura Pellegrini, ja estava presa a l'inici de la temporada, ja a l'agost: "Ho sabia perfectament, perquè el president Florentino Pérez l'hi va dir al president del Vila-real, Fernando Roig, i ell m'ho va dir a mi", explica entre somriures.

"Quan un dirigeix el Madrid, ha d'estar capacitat per acceptar que és un club no només esportiu, és molt polític", ha defensat el xilè. "I en quina mesura un es deixa interferir per persones que, per a mi, no tenen coneixement de futbol per fer-ho", afegeix sense voler donar noms. "El Madrid té un model i no el canviarà", insisteix l'entrenador sud-americà.

Pellegrini, que defineix com "un orgull" haver pogut entrenar el Madrid, lamenta que "és molt difícil" posar ordre a un projecte que compta amb gent "que està en aquesta activitat i no és 100% professional" d'aquest esport.

"No volia quedar com un ximplet"

L'entrenador xilè també s'ha pronunciat sobre el traspàs de poders a la banqueta que viurà el proper estiu el Manchester City. "No he parlat amb Guardiola del City. Si me'l topo, espero que sigui a la final". Pellegrini ha reconegut que va ser idea seva avançar l'anunci de l'arribada de Pep.

"Ja se sabia que acabava amb el Bayern, i quan va dir que venia a Anglaterra jo no volia quedar amb la imatge de ximplet. Llavors, em va semblar prudent aclarir-ho", s'ha sincerat Pellegrini, que no ha entrat a valorar si la decisió va ser bona o dolenta, tot i la davallada de resultats posterior del seu equip.

stats