LIGA ENDESA
Esports 11/04/2015

El Fiatc Joventut visita Tenerife en un duel entre dues propostes ofensives

Savané torna a la pista on va debutar a la lliga espanyola i Kirksay encara és baixa

Efe
2 min
Sitapha Savané, en defensa / TONI GARRIGA / EFE

BadalonaEl Fiatc Joventut torna aquest diumenge (13 hores) a les Canàries per tercera vegada aquesta temporada per jugar contra un Iberostar Tenerife crescut després del seu espectacular triomf de diumenge passat davant el Laboral Kutxa (91-56). Els verd-i-negres, cinquens en la classificació, buscaran un triomf que confirmi la seva millora i reforci la seva situació entre els vuit millors després de trencar dilluns passat contra La Bruixa d'Or (82-63) una ratxa de quatre derrotes consecutives.

Davant tindrà el desè classificat, al qual un triomf li permetria mantenir intactes les seves opcions de ficar-se entre els vuit equips que jugaran els 'play-off', per això s'espera un partit de màxima intensitat en una pista difícil per als equips visitants. Tariq Kirksay segueix sent baixa pel conjunt verd-i-negre per un trencament fibril·lar a la cama dreta mentre que Sitapha Savané va fer la sensació en l'últim partit d'haver superat els problemes en un dels seus bessons.

Precisament, el pivot senegalès -que torna a la pista on va debutar a la Lliga Endesa el 2003 amb l'Unelco Tenerife- va ser juntament amb el base Clevin Hannah un dels jugadors determinants en la victòria de la Penya contra l'equip manresà gràcies sobretot a la seva aportació defensiva. La defensa serà precisament una de les claus del partit de demà contra un equip que presenta múltiples amenaces en atac: Luke Sikma, Blagota Sekulic i Fotis Lambropoulos en el joc interior i Nicolás Richotti i Saúl Blanco en el perímetre.

Els dos equips tenen un estil de joc amb un marcat caràcter ofensiu com ho demostra el fet que tenen els mateixos percentatges de punts i d'encert de trets de tres punts per partit. Els tenerifencs són a més l'equip que més pilotes recupera per partit. En el record dels aficionats segur que hi ha l'espectacular partit jugat la temporada passada al Pavelló Insular Santiago Martín (95-103) amb 18 triples de 29 intents anotats per l'equip de Salva Maldonado.

En el partit de la primera volta, el Fiatc Joventut va guanyar (88-85) malgrat permetre que l'equip tenerifenc agafés 21 rebots ofensius, cosa que ha recordat Salva Maldonado la vigília del partit.

stats