GIRONA FC
Esports 30/10/2019

Pep Lluís Martí: “Vull veure ambició, energia i valentia”

El nou tècnic del Girona vol recuperar l’essència guanyadora dels últims anys

Jordi Bofill
2 min
Pep Lluís Martí, entrenador del Girona

Girona“Vull veure ambició, energia i valentia, i la meva responsabilitat és transmetre tot això a uns jugadors que tenen moltíssim talent. Si fem les coses bé, amb aquesta plantilla, sempre estarem més a prop de guanyar que no pas de perdre”, ha dit un Pep Lluís Martí que arriba a Montilivi disposat a recuperar l’essència del Girona. “Ha de canviar la sensació que es transmet des de fora. S’ha de ser intens i agressiu, un estil que en els últims anys el Girona havia tingut i li havia donat fruits. Hem de sortir a totes i estar al màxim en tot moment”. El tècnic balear, que ha signat fins a final de temporada amb opció a un any més en cas d’ascens a Primera, ja ha dirigit la seva primera sessió d’entrenament. “M’he trobat molt bona gent, amb ganes de treballar. Estan preocupats per la situació, perquè no està sortint res, però la predisposició és bona i haurem de tenir les coses clares”.

Després que Juan Carlos Unzué fos destituït i que Juan Carlos Moreno no superés la prova, Martí és el tercer entrenador de la temporada més exigent dels últims anys. “Tot va anar molt de pressa, en el moment que van preguntar si volia entrenar el Girona, vaig dir que sí. La plantilla és interessant, i el projecte, molt atractiu”, ha admès, reconeixent –com tothom a la ciutat– que només val pujar. ¿És una pressió afegida? “No canviarem l’objectiu, però per aconseguir el repte final primer hem d’aconseguir els petits reptes. Començant per l’Extremadura, diumenge. Perquè, realment, ara no podem guanyar més enllà de diumenge. Així que centrem-nos en això, perquè de qualitat per fer-ho ja n’hi ha, al vestidor”. Martí s’ha quedat a les portes de la glòria dues vegades, amb el Tenerife i el Deportivo, i sempre ho ha impedit un únic gol. “És cert, però no puc estar en millor lloc per intentar aconseguir-ho”.

Canvis al cos tècnic

El debat de com jugarà no ha faltat en el seu acte de presentació. “La tàctica és independent, el que m’agrada és com creix el sistema que escollim i ser valents. Ens hem d’esforçar a cada minut de cada partit. Normalment he jugat en 4-4-2 o 4-2-3-1, però potser algun dia en concret ho canviarem. El que no podem canviar és l’esforç”, ha explicat Martí, que estarà amb els seus col·laboradors de confiança, Fabián Rivero i José Manuel Ramón, que faran les funcions de segon i tercer entrenador. L’únic membre del cos tècnic anterior que continua és Omar Harrak, l’entrenador de porters, i Néstor Salmerón –que era a l’àrea mèdica del club- serà el preparador físic. En els pròxims dies se sabrà si Juan Carlos Moreno, Chicho Pèlach i Iñaki Codinach són reubicats o es desvinculen de l’entitat.

stats