CAS PISTORIUS
Esports 12/10/2014

Pistorius tornarà a comparèixer dilluns davant la jutge per conèixer la seva sentència

L'atleta pot rebre una pena de fins a 15 anys de presó per matar la seva parella

Efe
1 min
Oscar Pistorius / AFP PHOTO

JohannesburgOscar Pistorius tornarà aquest dilluns a comparèixer davant la jutge per haver matat a trets la seva nòvia, la model Reeva Steenkamp. L'atleta sud-africà coneixerà la sentència del judici, després de ser declarat el mes passat culpable d'un delicte d'homicidi.

Dies enrere, Pistorius va evitar la condemna per assassinat premeditat que demanava el fiscal. Tot i això, l'esportista pot rebre una pena d'un màxim de 15 anys de presó.

D'altra banda, el sud-africà té la possibilitat de quedar en llibertat si la magistrada Thokozile Masipa dicta una sentència suspesa.

Masipa va dictar el seu veredicte el 12 setembre. La jutge va acceptar la versió del corredor, segons la qual va obrir foc a través de la porta tancada del bany del seu domicili sense saber que ho feia contra la seva parella, Steenkamp, a qui va confondre amb un intrús.

La magistrada va concloure que Pistorius va disparar conscientment contra la porta del lavabo, encara que sense intenció de matar la persona que hi havia a dins. Masipa prendrà la seva decisió sobre la pena després d'escoltar les propostes de la fiscalia i la defensa, que pot trucar a testimonis per aconseguir reduir la sentència.

La vista pot durar uns quants dies, i la magistrada podria retirar-se a deliberar i anunciar la seva decisió després d'una o diverses setmanes. El judici a Pistorius va arrencar el 3 de març al Tribunal Superior de Pretòria, i ha despertat una gran expectació a tot el món.

El velocista, de 27 anys, es va convertir, en els Jocs de Londres del 2012, en el primer atleta de la història amb les dues cames amputades a competir amb atletes no discapacitats en unes olimpíades.

stats