ATLETISME
Esports 08/07/2014

Ajornen el judici a Pistorius fins al 7 d'agost, quan se sabran les conclusions del cas

La jutge del cas ha ordenat l'ajornament de la vista, en què l'atleta és acusat de matar la seva parella

Efe
2 min
Oscar Pistorius / EFE

BarcelonaEl judici contra l'atleta sud-africà Oscar Pistorius ha estat ajornat avui fins al 7 d'agost, quan les parts exposaran durant dos dies les seves conclusions finals en el cas, en què s'investiga si l'atleta va assassinar la seva xicota, la model Reeva Steenkamp.

La jutge del Tribunal Superior de Pretòria Thokozile Masipa ha ordenat avui l'ajornament després que la defensa donés per acabada la seva argumentació, després de declarar ahir l'últim dels seus testimonis. Abans que es reprengui la vista oral, el 30 de juliol, la Fiscalia lliurarà a la cort el seu escrit de conclusions definitives, i el dia 4 d'agost ho farà la defensa.

Abans que Masipa fes públic l'ajornament, un dels advocats de Pistorius, Barry Roux, ha explicat que la defensa ha hagut de renunciar al que hauria estat el seu últim testimoni, el psiquiatre Leon Fine, perquè ha tingut un atac de cor. Fine va ser el psiquiatre designat per la defensa a l'equip de quatre especialistes que durant un mes va avaluar l'estat mental del corredor, per aclarir si tenia un trastorn mental que pogués eximir-lo de responsabilitat penal.

Pistorius va ser sotmès a aquest examen al maig i juny, després que una altra psiquiatra cridada a declarar per la defensa assegurés que el suposat trastorn d'ansietat que pateix Pistorius podria haver influït en el moment del crim. Les conclusions de l'informe, fetes públiques aquest 30 de juny, descarten que el velocista tingués algun tipus de pertorbació mental que l'eximís de responsabilitat criminal quan van passar els fets, la matinada del 14 de febrer del 2013.

Aquella nit, Pistorius va tirotejar la seva xicota a través de la porta del bany del dormitori de la parella, perquè es va pensar que era un intrús que hi havia a casa seva, segons la versió de l'acusat.

El judici, que va començar el 3 de març al Tribunal Superior de Pretòria, és televisat en directe per dos canals sud-africans.

stats