FUTBOL
Esports 27/05/2015

Power8, el patrocinador de l’Espanyol, acusat d’estafa

Més de 200 inversors ho denuncien a la Xina i Taiwan

T.p.
3 min
L’estadi de l’Espanyol porta el nom comercial de Power8 Stadium des de l’estiu del 2014.

BarcelonaMés de 200 persones de la Xina i Taiwan han denunciat una estafa piramidal de Power8, l’empresa que va pagar per posar el seu nom a l’estadi del RCD Espanyol a Cornellà-El Prat, segons va avançar El Periódico després de parlar amb afectats i intentar localitzar els responsables d’aquesta empresa. Els afectats s’han organitzat per defensar els seus drets. El cas arriba just quan l’Espanyol intenta trencar la seva relació amb Power8 per impagaments.

Aquests inversors van posar-hi milions d’euros gràcies al reclam que significava el patrocini a un club de la lliga espanyola, malgrat que Power8 era una empresa sense activitat definida. Oficialment, Power8 és una empresa informàtica, però les activitats registrades no coincideixen amb el que es va dir aleshores. L’Espanyol va firmar amb Power8 un acord pel qual rebria 35 milions d’euros per set temporades.

Segons la informació d’ El Periódico, Power8 podria ser al centre d’una estafa piramidal, ja que seria part d’un entramat de societats relacionades entre elles per passar-se accions o immobles sense rendibilitat, per poder pagar els interessos gràcies als diners de nous inversors. Els inversors, un cop feta la primera aportació, rebien una contrasenya per entrar a la web de Power8 per veure el rendiment dels seus diners. Però quan els volien retirar, tot eren problemes i encara els intentaven convèncer que hi invertissin més diners. Les quantitats estafades anirien dels 4.000 als 90.000 euros. Algunes d’aquestes persones van arribar a volar a Barcelona per visitar l’estadi, ja que Power8 disposava de localitats. A més, llavors els van portar a les oficines d’aquesta empresa, situades a la Diagonal. Però aquestes oficines fa mesos que s’han quedat buides.

Power8 no ha pagat tots els diners promesos per posar nom a l’estadi de l’Espanyol i el club, de fet, manté un litigi per liquidar el contracte després dels impagaments de Power8. El portaveu de l’Espanyol, Rafael Entrena, va afirmar que el club no ha sigut víctima de l’estafa, ja que ha cobrat més de 8 milions d’euros. “Power8 venia amb una aparent solvència, de la Premier. Això no beneficia la imatge del club, però hem anat de bona fe -va dir Entrena-. Si s’ha utilitzat la imatge de l’Espanyol per perjudicar altres persones, prendrem accions, fins i tot penals”. Actualment l’Espanyol busca nous patrocinadors per poder reforçar la seva part econòmica.

Dins del club blanc-i-blau se segueix el cas amb preocupació. De fet, alguns dels interlocutors fa temps que són difícils de localitzar i Bryan Leonard Cook, l’administrador de Power8 a Espanya durant l’any que es va firmar l’acord amb l’Espanyol, està encausat a Alemanya per frau.

Diego Colotto anuncia que no seguirà a l’Espanyol

El central de l’Espanyol Diego Colotto, el contracte del qual expira el 30 de juny, va admetre que no renovarà amb l’entitat catalana i dóna per finalitzada l’etapa com a futbolista blanc-i-blau que va començar la temporada 2012-13, procedent del Deportivo. El defensa italoargentí va assegurar que l’adéu ha sigut amistós. “Durant tot l’any he parlat amb Perarnau (el director esportiu) i la comunicació sempre ha sigut bona. Al final les dues parts vam entendre que han sigut tres anys productius i que fins aquí arribava la relació entre els dos”, va dir als micròfons de la cadena Cope. Colotto decidirà ara el seu futur juntament amb la seva família i podria acceptar una oferta per marxar a la lliga mexicana.

stats