Futbol Català
Esports 21/04/2012

El Prat Ràdio compleix 10 anys celebrant un debat sobre l'estat de la ràdio esportiva local

Molts periodistes de mitjans de proximitat han participat en un acte de reflexió al voltant del model de radiofònic actual

àngel Garreta
2 min
Els ponents de l'acte

El Prat de LlobregatL'espai cultural Cèntric d'El Prat de Llobregat ha acollit una jornada periodística de reflexió sobre el present i futur de la ràdio esportiva local. L'emissora radiofònica de la població, El Prat Ràdio, ha celebrat així els seus deu anys en antena. Davant la presència de desenes de professionals i col·laboradors de mitjans radiofònics i digitals d'àmbit local o territorial, el periodista Sergi Mas s'ha encarregat d'obrir l'esdeveniment amb una petita xerrada al voltant del món de les ones.

Mas ha destacat que "la ràdio és el parent pobre dels mitjans, però és el que més consumim. La ràdio local ha d'apostar per informació local. Això ens costa discussions entre la gent que fem programes, però per parlar dels altres grans temes ja tenim Catalunya Ràdio, RAC1, la SER o d'altres emissores". El periodista de COM Ràdio considera que "la gent acaba consumint esports" i que aquests consumidors "aixequen les audiències, encara que sigui malauradament per escoltar tòpics".

La part central de l'acte ha oferit un debat sobre els diferents models i propostes de la ràdio esportiva local. Quatre ponents han presidit la taula: representant El Prat Ràdio, José David Muñoz. Per part de Ràdio Sabadell, Sergi Garcés. En nom de Ràdio Manlleu, Enric i Gil i de part de Ràdio Ràpita, Hernan Subirats. El cap d'esports rapitenc ha obert el debat per defensar el fet de parlar d'esport d'alt nivell en ràdio local "sempre enfocat pel seguiment d'esportistes del poble i la comarca que han arribat lluny".

Per la seva banda, Garcés ha apuntat que les retallades que viu Catalunya "han provocat que a Ràdio Sabadell, amb l'equip ara a Segona A, el departament d'esports tingui dues persones en l'equip. L'any passat a Segona B érem sis". Més dur és el cas de Ràdio Manlleu. Enric Gil ha fet saber als presents que el mitjà osonenc "ha passat a tenir un treballador... i mig. Són la directora i parcialment el tècnic de so. Per la seva banda, el Manlleu ha decidit treure la línia XDSI del camp i ara fem els partits per mòbil".

L'amfitrió de l'acte, el cap d'Esports d'El Prat Ràdio, ha insistit en com és d'important "oferir un ampli ventall d'esports i representació del poble o el territori de cada ràdio, fins i tot arribant a categories juvenils i femenines que en molts llocs són impensables d'escoltar per les ones". Tots quatre ponents han coincidit a destacar que les emissions per internet són, a dia d'avui, imprescindibles per les ràdios locals.

stats