Esports 07/11/2019

Machín: “És el partit més plàcid que he tingut a la meva carrera”

El tècnic celebra la victòria després d'un partit còmode marcat per les expulsions

Roger Requena
2 min
Machín, durant el partit contra el Ludogorets

Barcelona”Que jo recordi, és el partit més plàcid que he dirigit mai. No recordo haver jugat amb tot de cara tan aviat. Un partit que va bé per a la salut dels entrenadors”, ha reconegut Pablo Machín, després que el seu Espanyol hagi golejat el Ludogorets (6-0) en un duel marcat per dues expulsions matineres. El tècnic espanyolista ha assegurat que ha estat un partit que hauria firmat sense pensar-ho abans de disputar-lo, encara que no li ha permès veure els menys habituals competint de tu a tu contra un rival en igualtat numèrica. "Hem mostrat ambició i intenció. Marxo satisfet, però sent conscient de com estem a la Lliga”.

"Marcar sempre ajuda, fins i tot als entrenaments i sense oposició ens costa", ha comentat el tècnic sorià, que ha valorat positivament l'aportació d'homes com Campuzano, Ferreyra o Melendo. “Molts jugadors han tingut protagonisme. Recuperem Melendo, un jugador diferent a qui trobem a faltar”. També s'ha referit a Calero, del qual, tot i la manca d'exigència que ha tingut avui, ha reconegut que ja veu "llest per jugar". Tot i això, tenint en compte que el rival ha jugat amb nou homes durant pràcticament una hora, Machín no ha volgut repartir elogis excessius a cap jugador.

Machín també ha celebrat que, malgrat tenir el marcador al seu favor, el seu equip ha seguit pressionant i buscant més gols. "L’afició marxa amb bon sabor de boca i veient que no hem abaixat els braços. No hem deixat de pressionar fins i tot guanyant bé. Hem seguit buscant gols”. El preparador espanyolista ha reconegut que aquesta victòria pot ajudar a "augmentar la moral" d'un equip necessitat d'alegries. Però ha advertit que "el partit del Wanda Metropolitano no tindrà res a veure amb aquest". "Tenim mala sort de la relativa mala ratxa que està patint l’Atlètic, que tindrà ganes de callar boques i tornar a les victòries. Encara que portin temps sense cap triomf, no vol dir que estiguin lluny d’aconseguir-los".

Machín també ha insistit que, tot i la classificació matemàtica per als setzens de final, la seva obligació és "lluitar per classificar l'equip primer de grup, ja que suposaria una empenta econòmica per al club". El tècnic també ha celebrat que el gol de Lluís López hagi arribat en una jugada a pilota aturada: "Em reconforta que surtin les jugades d’estratègia. El mèrit és dels jugadors. Hem d’aprofitar totes les armes que tenim al màxim. Una de les eines és aquesta, ens està donant rèdit, hem de seguir així”.

Sobre la golejada més àmplia de la història de l'Espanyol a Europa, l'entrenador blanc-i-blau confia que serveixi com a primer pas per corroborar la permanència a Primera, i que fites com aquesta i el rècord d'imbatibilitat continental serveixin per treure "una mica de pit". "Però només una mica, que a la que badem ens el tornaran a ficar endins", ha avisat.

stats