Esports 12/06/2019

Rubi, presentat amb el Betis: "No és el mateix ser d'aquest equip que ser d’un altre club"

El tècnic ha tingut unes breus paraules d'agraïment cap a l'Espanyol

Roger Requena
3 min
Rubi, nou entrenador del Betis

BarcelonaJoan Francesc Ferrer Sicília, 'Rubi', ha sigut presentat aquest dimecres com a nou entrenador del Betis. El tècnic maresmenc, que fa una setmana es va desvincular de l'Espanyol, ha concedit la seva primera roda de premsa a la que serà, si es compleix el contracte firmat, casa seva en els pròxims tres anys. En el seu discurs de presentació no s'ha cansat d'elogiar el Betis i el sentiment bètic: "És un gran honor viure aquests moments. És un moment màgic, un ve d’una terra on heu aconseguit fer-nos arribar a distància què significa el Betis. És una virtut que té aquest club i la gent que ha compost aquesta història. No és el mateix ser del Betis que ser d’un altre club".

El nou entrenador dels andalusos ha insistit en reivindicar la grandesa d'una entitat en què espera "estar molts anys". "És molt difícil trobar un club amb tanta passió pel futbol. Intento transmetre la màxima passió que sentim. Ara som especials perquè som els entrenadors del Betis". El preparador maresmenc ha destacat la complexitat dels rivals a l'hora d'enfrontar-se al Betis al Benito Villamarín. "Sé què és venir a l’estadi i com es passa de malament. Hem d’anar tots junts perquè el rival pateixi i nosaltres gaudim. És complicat venir al Benito Villamarín quan l'equip ha connectat amb l’afició. És un valor que hem de cuidar des d'ara mateix".

Rubi també ha volgut tenir unes breus paraules d'agraïment cap a l'Espanyol, d'on fins ara no s'havia pogut acomiadar més enllà del comunicat emès fa una setmana. "Cal ser agraït, vull acomiadar-me de l’Espanyol. Que separem els nostres camins no vol dir que no desitgi el millor a ells. Tinc gratitud. És la vida, a vegades un decideix prendre altres camins, no vol dir que no estimi o no desitgi el millor a l’Espanyol". El de Vilassar de Mar ha definit el seu equip de treball com un grup de persones "100% treballadores i que estimen aquest esport". "Des d'ara mateix estimem aquest club. Ho donarem tot pel club per encertar en totes les decisions que prendrem. Serem insuperables en dedicació. Aportarem coneixements, podem ajudar a aquest projecte que va començar el 1907".

El tècnic també ha insistit en considerar que la seva proposta de treball encaixarà amb la plantilla que tindrà la temporada vinent. "Tenim un mètode de treball que al jugador li arribarà. Cal ser exigent amb els jugadors, però permetre’ls gaudir de la seva feina. Estem convençuts que la nostra idea encaixarà perfectament al Betis. Tenim un gran equip. Intentarem millorar-lo, però la base que hi ha és espectacular. El nostre estil encaixa perfectament amb el que l’afició vol".

La "primera opció" per al Betis

Rubi, que va aterrar a Sevilla aquest dimarts, va poder parlar amb el president, Ángel Haro, i el vicepresident, José Miguel López Catalán, que li van ensenyar el Benito Villamarín i van poder conversar amb ell per començar a preparar la nova temporada. Abans de la presentació, ha compartit uns minuts amb alguns aficionats, socis veterans, penyistes i exjugadors. El secretari tècnic, Alexis Trujillo, l'ha definit com "la persona ideal" per guiar la seva nau. "Portem molt de temps seguint-lo al llarg dels gairebé 20 anys que fa que entrena en diferents categories. Ha anat de menys a més. Ha aconseguit grans fites com l’ascens a l’Osca i la classificació de l’Espanyol per a l’Europa League i no es conforma amb això, li agrada assumir nous reptes i fites".

Haro ha exposat que "sap perfectament què és jugar al Benito Villamarín. Ve de Vilassar de Mar, que és a la novena província del Betis". Per al president de l'entitat, el maresmenc "té uns valors que representen l'entitat i estima un futbol que agrada als bètics". A més, el dirigent andalús ha insistit que Rubi era "la primera opció" per a la banqueta del Betis. "Coneix bé la Lliga, està format i és modern, té un estil que coincideix amb el projecte del club, és humil, treballador, ambiciós i dialogant. Està dins dels paràmetres econòmics que el Betis pot oferir. La direcció esportiva va concloure que és el tècnic ideal", ha exposat.

stats