La primera nit rodona (i ja tocava) de Griezmann: els apunts en calent del Granada-Barça

El francès, decisiu per primer cop per aconseguir un objectiu dels blaugranes

2 min
Griezmann, Messi amb Puig i Alba celebrant un dels gols

BarcelonaPer fi, Antoine. El Barça va necessitar èpica i una pròrroga per superar el Granada i seguir amb opcions a la Copa, el títol més assequible del curs. Però, si el futbol hagués sigut just, els blaugranes haurien d'haver golejat a terres andaluses. En condicions normals, vint xuts a porteria, tres pilotes al pal, divuit córners a favor (i cap en contra) i més de mil passades solen acabar en pallissa. Per això té encara més mèrit que l'equip resistís per empatar i se sobreposés al temps extra al penal inexistent de Dest. La reacció està en l'eterna voluntat de Messi, en la sorprenent contribució golejadora de Jordi Alba i sobretot en la persistència de Griezmann, que per fi va ser decisiu quan el Barça més el necessitava. El francès no es va rendir ni quan Escandell, abans de la remuntada, li va treure una xilena que hauria fet la volta al món. Es va aixecar, va anotar dos gols importantíssims i va regalar dues assistències, una d'elles d'autèntic luxe.

Un trio per somiar. La remuntada per entrar a les semifinals de la Copa va tenir, esclar, aportació realitzadora de De Jong, que s'ha erigit com un rematador més des que Koeman s'ha passat feliçment al 4-3-3. L'holandès i Pedri ja són indiscutibles als interiors del Barça. Quan un tempera, l'altre s'esvera. Messi gaudeix tenint-los a la vora i Busquets, titularíssim per davant de Pjanic, els guarda les espatlles des del pivot. El canari i De Jong representen el futur al Camp Nou, però no estan sols. Riqui Puig, un altre persistent, els vol acompanyar. El de Matadepera va sumar circulació i idees al Nuevo Los Cármenes quan tot estava perdut.

Una imatge dolorosa. Els problemes físics de Lenglet van tornar a portar Umtiti a la titularitat. A priori, tothom estava tranquil amb la continuïtat a l'onze de l'ex del Lió, que contra l'Athletic va fer un partit notable i a Granada havia de seguir acumulant bones sensacions després de molts mesos de devaluació. "¿I si Umtiti recupera el seu nivell?", es preguntaven els últims dies els culers més optimistes. La resposta de l'implicat sobre la gespa va ser molt dura. Big Sam va ser el responsable directe dels dos gols del Granada, primer en una mala sortida per afavorir Kenedy i després posant una catifa perquè Soldado fes el 2-0. Horrible veure un campió del món superat tan de llarg per un veterà de segona fila. Que no s'hagi de penedir massa el Barça per no haver avançat l'arribada d'Eric García.

Mal rotllo sota pals. Koeman es va atrevir amb Neto al Nuevo Los Cármenes. Quan tothom esperava que el brasiler repetiria titularitat a la Copa contra el Granada, va ser Ter Stegen l'escollit sota pals. La mesura va sorprendre tothom, inclòs l'alemany, però torna a demostrar que l'entrenador no és precisament fan de Neto, a qui va relegar també a la Supercopa d'Espanya després que la gestora li negués la sortida al mercat d'hivern. Vista la seqüència, l'ex del València té motius per estar molest. Això no treu, però, que el seu rendiment no hagi passat de funcionarial des que el Barça va intercanviar-lo fa un any i mig per Cillessen, a qui la cosa no li ha anat gaire millor a Mestalla. Una operació rodona, sens dubte.

stats