Pantano s'estrena al Tour en la baixada a Culoz

Froome manté l'avantatge respecte als principals competidors a la general 

El colombià Jarlinson Pantano (IAM) ha aconseguit la primera victòria en una etapa del Tour de la seva carrera després d'imposar-se en el descens final a Culoz, on ha guanyat la partida al polonès Majka (Tinkoff), que no ha aguantat el ritme del sud-americà en la pugna per endur-se el triomf en l'esprint final. És també la primera victòria d'un ciclista colombià en aquest Tour 2016. 

Pantano i Majka han estat els grans protagonistes d'una etapa de 159 quilòmetres de muntanya amb pujada al Grand Colombier i amb un prolongat tram de descens final de 14 quilòmetres al qual han arribat força despenjats dels principals perseguidors. Dos dels més ben situats, Aru i Valverde, han vist com els seus atacs eren ràpidament neutralitzats i quedaven relegats a la posició de perseguidors. 

En el grup principal, que ha acabat a uns 4 minuts dels caps d'etapa, s'han mantingut els tretze primers classificats, que no han generat gaires problemes al líder de la general, un Chris Froome que cada cop té més a prop el seu tercer Tour. El britànic, a qui s'ha vist parlant amb Aru i altres ciclistes de forma còmoda, manté la mateixa diferència amb el segon i el tercer classificats de la general, Mollema (1:47 min) i Yates (2:45 min). 

Aquest dilluns, etapa llarga de 209 quilòmetres, ideal per a esprintadors, que tindrà una meitat de recorregut per França i una altra per Suïssa.