Futbol - Segona Divisió

Nova (i accidentada) migdiada de l'Espanyol

Els blanc-i-blaus perden un duel accidentat contra l'Eldenc i no troben les posicions d'ascens directe

Sergi Gómez i Jofre Carreras defensant una acció de l'Eldenc.

BarcelonaL'Espanyol no troba la tecla. S'enfonsa a Elda (3-2), on no va estar gens inspirat i va ser massa permissiu davant un rival valent i organitzat. L'Eldenc, un acabat d'ascendir, era un dels pitjors equips a casa, amb només 14 dels 33 punts possibles. Luis Miguel Ramis, d'altra banda, encara no havia guanyat cap partit a domicili com a tècnic blanc-i-blau. I així segueix. Amb un equip que, un dia més, veu com la seva història no garanteix absolutament res.

Ramis, conservador en les alineacions, va haver de reestructurar la banda dreta per la lesió de Puado i la sanció d’El Hilali. Els seus llocs els van ocupar Salvi Sánchez i Óscar Gil, respectivament. També va sorprendre la titularitat de Lele Cabrera per davant de Calero. El pla de joc va durar exactament vuit minuts, quan Edu Expósito va haver de marxar del terreny de joc. El dorsal 20 de l'Espanyol va patir una ensopegada en una de les primeres accions del partit, va provar-se, però finalment el va substituir Jofre Carreras.

Així de ràpid es va desfer el conjunt visitant, i Ramis ja havia avisat que contra l'Eldenc calia estar ben atents durant els primers minuts. Iván Chapela va demostrar que les pors estaven justificades, i va fer l'1-0, amb un toc subtil a un pam de Pacheco. L'Espanyol va trobar-hi remei a temps. Un servei de banda rematat tímidament per Cabrera va tocar en la cama d'Iñigo Piña, que va igualar el marcador amb un gol en pròpia.

El sol estaborneix els periquitos

La primera part va durar una hora, però s'hi va veure poc futbol. Moltes aturades del joc per cops, faltes i xiulets infiltrats a la grada d'un estadi petit, però ple i cridaner. També va haver de ser atès un aficionat per un incident mèdic. Entre tant enrenou, una mà a l'àrea d'Ortuño va passar de puntetes per a tots menys el VAR. González Esteban no va dubtar a xiular penal després de revisar l'acció, i Braithwaite es va consolidar com a màxim golejador de la categoria posant l'1-2. Els més de 17 minuts afegits, però, encara van donar temps a l'Eldenc i a Iván Chapela –l'home del partit– de tornar a tallar la digestió dels blanc-i-blaus. L'andalús va signar el doblet gràcies a un córner molt ben executat de Marc Mateu. Quan finalment va arribar el descans, havia passat de tot, però el duel continuava igualat al marcador (2-2).

L'Espanyol, adormit al sol de la tarda, va ser castigat de nou en un córner. Aquest cop van ser Piña, al primer pal, i finalment Ortuño, posant el peu tranquil·lament al segon, que van protagonitzar assistència i gol (3-2). Tenint en compte el resultat de l'enfrontament d'anada (3-3), els d'Alacant han fet sis gols en dos partits. Semblava que els periquitos podien tornar a enfilar el bon camí amb la victòria davant el Vila-real B la darrera jornada, però un rival petit ha posat en evidència la inestabilitat de l'equip i del club. El mercat d'hivern segueix abandonat i la setmana que ve toca rebre el Llevant.

• Eldenc: Álvaro Aleves; Toni Abad, Dumic, Iñigo Piña, Marc Mateu; Clemente (Pedro Capó, 91'), Ortuño, Timor Sva (Cris Montes, 91'), Álex Bernal (Jorquera, 84'); Mario Soberón (Juanto Ortuño, 84'), Iván Chapela (Mo Dauda, 73'). Entrenador: Fernando Estévez.
  • RCD Espanyol: Pacheco; Óscar Gil, Sergi Gómez, Cabrera, Brian Oliván; Salvi Sánchez (Keidi Bare, 56'), Aguado (Keita Baldé, 56'), Pol Lozano, Edu Expósito (Jofre Carreras, 9'); Braithwaite, Pere Milla. Entrenador: Luis Miguel Ramis.
  • Gols: Iván Chapela (9', 45'+14'), Iñigo Piña (19', p.p.), Braithwaite (45'), Ortuño (55').
  • Àrbitre: Jon Ander González Esteban (Comitè Basc).
  • Targetes grogues: Braithwaite (8'), Timor Sva (41'), Brian Oliván (45'+15'), Iñigo Piña (65').
  • Targetes vermelles: Francesc Soriano (41').
  • Estadi: Nuevo Pepico Amat.