RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 27/01/2023

L'Almeria recorda a l'Espanyol que tenia els extrems a casa

Embarba i Baptistao, botxins contra el seu anterior equip, que mostra una versió grisa

3 min
Baptistao i Embarba, figures destacades de l'Almeria contra l'Espanyol
  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Almeria: Fernando; Pozo, Rodrigo Ely, Babic, Akieme; Robertone (Samu Costa, 87’), De la Hoz, Melero (Eguaras, 82’); Baptistao (Puigmal, 82’), Embarba (Portillo, 71’) i Luis Suárez (El Bilal Touré, 71’). Entrenador: Joan Francesc Ferrer Rubi
  • Espanyol: Álvaro Fernández; Óscar Gil (Rubén Sánchez, 46’), César Montes, Cabrera, Brian Oliván; Vinicius Souza (Lazo, 81’), Darder, Aleix Vidal (Expósito, 46’); Braithwaite (Melamed, 69’), Puado (Dani Gómez, 80’) i Joselu. Entrenador: Diego Martínez
  • Gols: 1-0 Luis Suárez (22’), 2-0 Baptistao (60’), 3-0 Portillo (76’), 3-1 Joselu (94’)
  • Àrbitre: Iglesias Villanueva (Comitè Gallec)
  • Targetes grogues: Robertone (41’), Óscar Gil (44’), Vinicius Souza (55’), Puado (57’), Portillo (78’), Eguaras (97’) 
  • Targetes vermelles: cap
  • Estadi: Power Horse Stadium, 11.629 espectadors

L’Espanyol va pagar a Almeria els plats trencats per la mala gestió que ha fet amb els extrems (3-1). Embarba i Baptistao, dos dels fitxatges més cars de la història del club blanc-i-blau, van ser protagonistes en el triomf del conjunt andalús, que va trencar l’alegria amb què l’Espanyol havia començat el 2023. Els de Diego Martínez, que encara no havien perdut cap partit de Lliga des de la pausa pel Mundial, van sortir força malparats després de completar un dels partits més fluixos fins ara de la temporada. 

Però al Power Horse Stadium van tornar a mostrar la cara més grisa. No li va sortir bé contra un equip vistós i alegre, fidel a les idees del seu tècnic. Rubi, de fet, va ser un dels diversos noms amb passat blanc-i-blau que van fer patir de valent l’Espanyol a Almeria. El maresmenc va guanyar la batalla tàctica a Diego Martínez, omplint el mig del camp i sent protagonista amb la pilota als peus. L’Espanyol, desdibuixat, no va saber fer mal en cap moment un rival que va ser massa superior. 

Els blanc-i-blaus van adonar-se que potser tenien a casa els extrems que necessitava i que ara no troba. A Almeria van patir l'encert de dos jugadors que coneixen a la perfecció. Cap d’ells va mostrar la seva millor versió a Cornellà-El Prat, però ahir van tenir una nit gairebé perfecta. Adrián Embarba va escriure sobre la gespa del Power Horse Stadium la seva particular versió de la Shakira - BZRP Music Session #53: cada intervenció era una declaració d’intencions.

El madrileny tenia moltes ganes de fer mal a l’Espanyol i ho va demostrar fent tot allò que se li demana a un extrem: va ser descarat, atrevit, incisiu, vertical, va regatejar, va firmar l’assistència del primer gol, va xutar i, quan va caldre, també va donar un cop de mà en defensa. Va oferir un autèntic recital, omnipresent en totes les zones d’atac dels locals i portant de corcoll en tot moment la defensa visitant. Una versió que, tot sigui dit, contrasta força amb la grisor que va demostrar al llarg del seu tercer curs com a espanyolista. L’Espanyol no va saber donar-li la confiança que necessitava i va acabar malvenent-lo per un milió a canvi d’un Lazo que ahir només va aparèixer per jugar els últims deu minuts, amb el partit ja resolt. Ell i Aleix Vidal, tots dos amb passat a l’Almeria, són dels pocs extrems naturals d’un Espanyol que continua trobant a faltar especialistes de nivell en aquesta posició. 

Abans, Baptistao havia augmentat l’avantatge de l’Almeria aprofitant un refús d’Álvaro Fernández a un xut d’Embarba. L’Espanyol va veure’s força superat en un segon temps que, tot sigui dit, va estar a pocs centímetres d’empatar. Ho va frustrar un ajustadíssim fora de joc que va invalidar una jugada on Expósito va rebre una clara falta dins l’àrea que hauria pogut suposar l’expulsió d’un defensa rival. Però el VAR va negar-li la vermella i la possibilitat d’empatar des dels onze metres. Amb l’Espanyol més pendent de reservar esforços que de buscar una remuntada èpica, l’Almeria va trobar el tercer en un contraatac finalitzat per Portillo. Els blanc-i-blaus van patir, fins i tot, quan al temps afegit Joselu va marcar el gol de l’honor i va queixar-se d’un problema físic. L’Espanyol encara té marge per perdre un partit, però no pot permetre’s perdre el seu home gol.

stats