RCD Espanyol

L’Espanyol jugarà el 'play-off' després de sumar l’enèsima ensopegada

Els blanc-i-blaus empaten davant l’Amorebieta i només podran optar a la tercera posició en l’última jornada

2 min
Braithwaite, pugnant per una centrada al camp de l'Amorebieta

BarcelonaL’Espanyol tornarà a jugar-se l’ascens en un play-off 34 anys després. Els blanc-i-blaus no han fet els deures davant l’Amorebieta (0-0), un entrebanc que els deixa sense opcions matemàtiques de lluitar per una de les dues places d’ascens directe. Un fracàs si es té en compte que el Leganés i l’Eibar també van empatar. Només va fer la feina el Valladolid, que es va adjudicar un bitllet cap a Primera després de guanyar el Vila-real B (3-2) gràcies a un gol de penal de l’exespanyolista Sylla al temps afegit. Bascos i madrilenys es disputaran la segona posició en una última jornada en què l’Espanyol podrà aspirar a ser tercer. Els resultats no acompanyen, les sensacions tampoc. 

Els de Manolo González hauran de canviar força la imatge i suar de valent al juny si volen tornar a la màxima categoria la temporada vinent. Tot plegat, després de sumar a Lezama el 18è empat d’aquest curs. Els blanc-i-blaus no van aconseguir trencar l’endreçada defensa de l’Amorebieta, que tot i jugar-se la permanència va sortir a defensar en camp propi. L’Espanyol, amb un onze amb sorpreses per la presència de poc habituals com Calero i Keita Balde, va pecar d’excessivament prudent defensant amb tres centrals per l’únic punta dels locals. Tot i sacrificar una peça al mig del camp, els de Manolo González van tenir més estona la pilota i van generar més arribades. La majoria, això sí, centrades massa llunyanes, força plàcides per a la defensa local. 

A la segona meitat, l’Espanyol va arribar amb més freqüència a l’àrea de l’Amorebieta, però gairebé sempre va decidir malament als últims metres. Les úniques ocasions clares les va tenir Puado, autor d’un gol anul·lat per fora de joc previ de Pere Milla, i una rematada desviada de Bare des de dins de l’àrea. Massa poca amenaça a un adversari que al segon temps va intentar sortir de la cova amb contraatacs i a qui també li van anul·lar un gol per fora de joc. 

  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Amorebieta: Magunagoitia; Bustinza, Etxeita, Gayà, Lasure; Álvaro Nuñez, Erik Moran (Yriarte, 69’), Sibo, Morcillo (Mier, 9’); Dorrio (Edwars, 84’) i Unzueta (Jauregui, 69’). Entrenador: Jandro Castro
  • Espanyol: Joan Garcia; Omar, Calero (Sergi Gómez, 75’), Cabrera, Roca (Salvi, 46’); Pere Milla (Lazo, 84’), Aguado, Keidi Bare (Gastón Valles, 61’), Puado (Brian Oliván, 84’); Keita Balde i Braithwaite. Entrenador: Manolo González
  • Gols: cap
  • Àrbitre: Arcediano Monescillo (Comitè Castellano-manxec)
  • Targetes grogues: Sibo (75’)
  • Targetes vermelles: cap
  • Estadi: Lezama, 2.924 espectadors
stats