RCD Espanyol

Braithwaite torna a Marbella després de es declarar-se en rebel·lia i deixar plantat l'Espanyol

El davanter danès ha recapacitat després de viatjar a Catalunya sense permís del club i serà sancionat

3 min
Martin Braithwaite ha marxat de la concentració de l'Espanyol a Marbella

BarcelonaL’Espanyol podria quedar-se sense 27 dels gols que va marcar la temporada passada. Al ja conegut comiat de Joselu, que va voler sortir del club per anar al Reial Madrid, ara s’hi afegeix el cas de Martin Braithwaite, que s'ha declarat en rebel·lia: diumenge va abandonar la concentració de pretemporada a Marbella sense permís del club i aquest dimarts s'hi reincorporarà, després d'haver recapacitat. Dies enrere havia comunicat a l'Espanyol el seu desig de marxar per assegurar la seva presència a l'Eurocopa 2024. El club ho té clar: o porta una oferta pel valor de la seva clàusula, de 7,5 milions d'euros, o es queda.

El danès va arribar dimecres a l’estada al Marbella Football Center i diumenge es va negar a jugar contra el Cadis. Hores després, va tornar a casa, a Castelldefels. El futbolista no vol jugar a Segona. El director esportiu de l’Espanyol, Fran Garagarza, ha anunciat que el club imposarà una sanció disciplinària al futbolista. A més, ha explicat que el club està decebut amb la falta de professionalitat del jugador, que no ha atès les seves trucades des de diumenge. "S'està faltant el respecte als socis de l'Espanyol, un fet que no permetrem ni a Braithwaite ni a ningú", ha comentat Garagarza, que ha deixat clar que està sorprès per aquest gest. "No és fàcil viure aquesta situació perquè és nova i no ens ha agradat gens. Jo no puc lligar-lo, però evidentment això que ha passat és molt seriós i no ho permetrem. Esperem que torni, si no mantindrem el règim disciplinari que ja està en marxa perquè porta dies sense nosaltres".

Garagarza ha confirmat que el desig del jugador era sortir: "Ell ja m'havia avançat que no volia estar aquí, que volia buscar una sortida, però té contracte amb l'Espanyol, el club compta amb ell perquè és importantíssim i, a partir d'aquí, hi ha poc més a parlar", ha afegit. Tot i tornar amb la resta de companys, el club li aplicarà el règim sancionador: "Ha de donar la cara i donar una explicació. És una falta de respecte molt greu a l'entitat i als companys, no hi haurà normalitat".

Aquesta maniobra arriba menys d’un any després que l’Espanyol rescatés Braithwaite, a qui el Barça havia amenaçat amb deixar sense fitxa després d’un any en blanc per una greu lesió al genoll. Una situació que podria haver deixat Braithwaite sense poder jugar si no rescindia el contracte. Un cop va deslligar-se del club blaugrana, el davanter danès va veure amb bons ulls la possibilitat de firmar amb l’Espanyol fins al 2025. El jugador complia així el desig de continuar a Barcelona, com volia la família. Ara, després d’un curs com a blanc-i-blau, repeteix un escenari semblant al que va protagonitzar RDT l’estiu passat. L’Espanyol torna a reviure un malson: el dels davanters que es converteixen en àngels i que surten com a dimonis del club.

En el cas de RDT, que vivia a l'ostracisme a Lisboa, on no va aconseguir adaptar-se, l'Espanyol va acceptar convertir-lo en el traspàs més car de la seva història i li va oferir el salari més elevat de la plantilla, tot i tenir informes que alertaven sobre el seu caràcter controvertit. En el cas de Joselu, venia de patir un descens a Segona amb l'Alabès. Tenia altres ofertes, però cap com la de l'Espanyol: una important prima de fitxatge, un salari molt elevat, tot el protagonisme en atac i totes les facilitats del món per sortir en cas de descens.

L'ego de RDT, Joselu o Braithwaite, forçant la sortida del club que els havia rescatat de l'ostracisme, contrasta amb la generositat que van mostrar la major part de futbolistes en l'anterior descens. Alguns, com Diego López o Wu Lei, fins i tot van acceptar renovar a la baixa per ajudar el club a pujar. Ara, tot i ser partícips del descens, alguns jugadors es neguen a remar amb el club que els va donar una oportunitat.

stats