Esports 27/08/2019

Calleri: "Encara no he trobat el lloc ideal per quedar-me, espero que sigui aquest"

El davanter argentí vol que aquesta sigui la seva millor temporada a la Lliga

Roger Requena
3 min
Jonathan Calleri, acompanyat per Rufete i Òscar Perarnau

Cornellà de LlobregatJonathan Calleri ha estat presentat aquest dimarts a l'RCDE Stadium com a nou jugador de l'Espanyol. El davanter argentí s'ha mostrat optimista després d'un estiu que se li ha fet "una mica llarg". L'argentí arriba "amb moltes ganes d'aconseguir coses importants", anímicament bé i amb ganes de fer el seu "millor any a la Lliga". Calleri no s'ha volgut marcar cap xifra de gols a final de curs, i ha deixat clar que no arriba per ser el relleu del Panda. "No vinc a substituir ningú, sinó a fer-me un nom aquí. Soc Calleri, tinc la meva pròpia personalitat i vinc a jugar a l’Espanyol. Soc un jugador nou. No tinc res a perdre, no tinc pressió. Tinc ganes d’objectius grans", ha afirmat el punta, que ha deixat clar que "no podia deixar escapar una oportunitat així".

L'Espanyol pagarà 250.000 euros per la seva cessió per un any, i es reserva una opció de compra de 25 milions, un preu que no li preocupa. "El preu no el poso jo, sinó el Deportivo Maldonado i l'Espanyol", ha assegurat el jugador, que ha assegurat que seran les seves actuacions les que faran plantejar al club fer efectiva l'opció de compra. "No em condiciona el preu, ja que a la majoria de llocs on he anat no tenia opcions de compra, i al final és pràcticament el mateix. Només penso en estar bé físicament, les meves actuacions diran quin és el meu preu real". Sobre l’opció de compra també s’hi ha pronunciat el director de futbol professional, Rufete. “No sóc qui acostuma a posar els preus dels jugadors en el mercat, sinó que és el rendiment dels jugadors. 25 milions és una quantitat molt important, però hem lluitat molt per tenir una opció, que no sempre la podem tenir”.

Calleri, durant la seva presentació com a nou jugador de l'Espanyol

Quan li han preguntat per la manca d'estabilitat viscuda els últims anys, en què ha enllaçat diverses cessions, Calleri ha reconegut que li agradaria estar més anys en un mateix club. "No és agradable estar sempre prestat. Encara no he trobat el lloc ideal per quedar-me. Tan de bo aquest sigui el lloc per quedar-me molts anys", ha afirmat. Calleri també ha dit que ha tret bones sensacions de la seva primera conversa amb el tècnic, David Gallego. "M’agrada perquè és un tipus molt directe, que té les coses molt clares i els objectius molt ben plantejats. Sap què vol. Tots estem molt convençuts de com jugar. Hem parlat de la meva forma física, de com estava, del meu entrenament i de com seguirem per posar-me a punt i estar al 100% físicament". Sobre el seu estat físic, ha aclarit que se sent bé, perquè ha preparat la pretemporada "a consciència", sabent que el seu destí tardaria a resoldre's.

La plantilla, gairebé tancada

Durant la presentació de Calleri, Rufete també s’ha pronunciat sobre l’estat de la plantilla a una setmana pel tancament del mercat de fitxatges. L’alacantí ha reconegut que estan buscant una solució per tal que Pipa pugui tenir minuts. A més, ha avisat que la del jove lateral podria no ser l’única sortida. “Com a club estem escoltant sempre possibilitats i si es donen, les plantejarem als protagonistes”. Rufete ha defensat que estan a punt de tancar el mercat “de forma ordenada” amb “una plantilla competitiva i amb diferents opcions pel tècnic” que permetrà a l’Espanyol “poder afrontar els propers mercats d’hivern i d’estiu sent competitius”.

Sobre possibles altes, Rufete ha confirmat que segueixen pendents del mercat, si bé només incorporaran algú que arribi per “millorar l’equip”. “Una cosa és donar la plantilla per tancada a dia d’avui, l’altra és estar atents al mercat per si es dona alguna possibilitat que ens ajudi a millorat dins d’unes condicions econòmiques que siguin favorables pel club”.

stats