Esports 06/08/2018

David López: "La meva voluntat sempre va ser seguir a l'Espanyol"

El santcugatenc lamenta l'espera per tancar les negociacions i agraeix l'esforç del club

Roger Requena
3 min
David López, durant la roda de premsa de renovació

Cornellà de Llobregat"És un dia molt especial per a mi. Estic molt content de poder allargar el meu contracte. La meva voluntat sempre ha sigut seguir aquí, el meu club, per sobre dels diners". Visiblement emocionat, David López ha agraït l'esforç de l'Espanyol per fer possible la renovació del seu contracte, un acord que s'ha endarrerit durant setmanes a causa de les dificultats econòmiques de l'entitat: "Dono les gràcies a l'Òscar Perarnau, Rufete i Rubi, perquè han treballat molt fort perquè fos possible l’acord, a més de Chen i els meus agents, que han fet un treball impecable", ha celebrat.

El polivalent jugador, de 28 anys, seguirà vinculat al club fins al 2023, dos anys més dels que tenia firmats. La seva fitxa augmenta fins a gairebé tres milions d’euros bruts, una quantitat que, si bé no és la que li van prometre antics responsables del club, s’hi aproxima. També ho fa la seva clàusula, que ascendeix fins als 50 milions d’euros. Un esforç del club, ja que que la intenció de l’entitat és rebaixar la massa salarial. El santcugatenc, peça fonamental a l'eix central, ha disputat el 97,5% dels minuts oficials en els últims dos cursos.

La seva renovació s'havia complicat, la qual cosa ha donat pas a l'especulació: "M’emociono perquè s’ha fet molt llarg i hi ha hagut paraules que m’han dolgut. S'han dit algunes coses que no m'han agradat perquè no són veritat. La meva imatge s'ha vist perjudicada, s'ha posat en dubte el meu honor i lleialtat. M'hauria agradat donar explicacions abans, però no ha sigut possible", ha lamentat el central.

"A l'Espanyol hi ha els jugadors que hi volen ser. El més fàcil per al David hauria sigut marxar a un altre club. Quan un jugador s'emociona així, no importa si ha vingut a la presentació de la samarreta o no", ha apuntat Rufete, que en últim terme s'ha referit a l'absència de David en l'acte de presentació de les noves samarretes. El director esportiu espanyolista ha situat al santcugatenc com un dels pilars del projecte: "És un punt de partida, un reflex d'espanyolisme, del que volem ensenyar a la gent que ve". També l'ha elogiat un Òscar Perarnau que l'ha qualificat com a "fonamental". "Amb l'arribada de Rufete, s'ha donat velocitat a les negociacions amb els seus agents", ha puntualitzat.

Rufete i Òscar Perarnau han acompanyat David López

Els pròxims moviments, a partir de dijous

La renovació de David López, però, no ha sigut l'únic tema del qual s'ha parlat en l'acte. D'entrada, Rufete ha apuntat que dijous, després del partit contra el Nàstic d'aquest dimecres, començaran a "moure la plantilla". "Fins aquell dia no sabrem quins jugadors sortiran i quines posicions cal reforçar. Estem mirant el mercat i el filial, però cal donar temps a l'entrenador per veure què té a casa". La idea és aconseguir una plantilla d'entre 21 i 22 jugadors, per la qual cosa encara hauran de prendre decisions i ordenar peces.

Rufete ha reconegut que hi haurà més sortides, però s'ha negat a donar noms de possibles marxes, ja que la direcció esportiva les haurà de consensuar amb Rubi: "El míster està aplicant un model de joc diferent, de vegades amb això floreixen jugadors que semblava que no valien, però que en realitat no comptaven". Sobre la sortida d'Aarón, el director esportiu ha advertit que estan en espera de notícies, ja que van permetre al jugador passar el reconeixement mèdic un cop assolit un principi d'acord. Per explicar la seva sortida, ha exposat que "el jugador té alguns dubtes respecte al moment del club", mentre que el club ha interpretat l'oferta del Mainz 05 com "una oportunitat de mercat que es pot acceptar per agafar múscul econòmic per a quan hi hagi oportunitats". Sobre el substitut d'Aarón, Adrià Pedrosa, ha comentat que és "un noi intel·ligent que sap que té una oportunitat. Quan passen aquestes coses, el més important és mirar primer a casa, un valor que tenim. Té un mes per demostrar que ho pot fer bé".

Preguntat per si creu que falta gol a la plantilla, Rufete ha insistit que l'arribada de Borja Iglesias "donarà molt, té personalitat i bons moviments". A més, ha deixat clar que, "tal com està muntant conceptualment l'equip Rubi, hi haurà gent des de la segona línia que aportarà gols".

El director esportiu ha refermat l'aposta pel planter, un element cabdal per a tota la parcel·la esportiva: "L'Espanyol sempre ha apostat decididament pel planter. Hem de fer-lo gran. És l'èxit de la història d'aquest club". D'altra banda, Rufete ha anunciat que Raúl Tamudo deixarà d'estar a la gespa, com feia amb Quique Sánchez Flores, i passarà a integrar-se a la direcció esportiva. "L’any passat va començar a fer-ho, ja que té la titulació de director esportiu. Sap com treballo, i ens donarà un gran cop de mà, perquè coneix el club i ens aportarà molt", ha aclarit.

stats